קינוח לשבועות- ליצ’י מפתיע

השנה החלטתי להכין קינוחים קטנים וחמודים- שיהיה אסתטי ונחמד על השולחן (בנוסף לעוגת גבינה כמובן)

השתמשתי בכלים של “ביצת הפתעה” שרכשתי בחנות של כלים חד פעמיים (הגיע בשרוול של 10 יחידות), מה שמקל על כך שניתן להכין את הקינוח כיומיים מראש ולשמור במקרר)

P14819_IMG02_קינוח שבועות

אז איך מכינים?

חומרים:

  • 1 חבילה ביסקוויטים
  • 1 חופן פירות שונים- לא חובה
  • 1 קופסא ליצ’י

ריכיבים לג’לי ליצ’י

  • 1 כף ג’לטין
  • 100 מיליליטר מים
  • 300 מיליליטר מיץ ליצ’י

ריכיבים לקרם וניל

  • 1 חבילה שמנת להקצפה
  • 1.5 כוס חלב
  • 1 קופסא פודינג

אופן ההכנה

  1. ממיסים את הג’לטין במים למשך כמה דקות ואז מעבירים לסיר קטן ומבשלים יחד עם מי האננס עד שהג’לטין נמס לגמרי
  2. מניחים ליצ’י בתחתית הכוס (ביצת ההפתעה) ומוזגים מעל את מי הליצי שהכנו
  3. מניחים לחצי שעה במקרר
  4. בינתיים מקציפים חלב, שמנת ופודינג לקרם יציב
  5. מזלפים מעל מקפא הליצ’י שהכנו, מקשטים בפירורי ביסקוויטים בשביל הטקסטורה והטעם
  6. מגישים קר בתיאבון!