קינוח לשבועות- ביצת הפתעה

השנה החלטתי להכין קינוחים קטנים וחמודים- שיהיה אסתטי ונחמד על השולחן (בנוסף לעוגת גבינה כמובן)

השתמשתי בכלים של “ביצת הפתעה” שרכשתי בחנות של כלים חד פעמיים (הגיע בשרוול של 10 יחידות), מה שמקל על כך שניתן להכין את הקינוח כיומיים מראש ולשמור במקרר)

P14809_IMG01_קינוח לשבועות

אז איך מכינים?

חומרים:

  •  1 חבילה תותים
  • 6 יחידה ביסקוויטים

רכיבים לג’לי אננס

  • 100 מיליליטר מים
  • 1 כף ג’לטין
  • 200 מיליליטר מיץ אננס

רכיבים לקישוט קראנצ’ שוקולד

  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • 1 חופן בוטנים מרוסקים (ומסוכרים)

רכיבים לקרם וניל

  • 1 חבילה פודינג
  • 1 חבילה שמנת להקצפה
  • 1.5 כוס חלב

רכיבים לקרם שוקולד

  • 1 חבילה שמנת
  • 1.5 כוס חלב
  • 1 חבילה פודינג

אופן ההכנה

  1. יש להמיס את הג’לטין במים כ20 דקות ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה יחד עם מיץ האננס
  2. יש לשטוף ולחתוך תותים ולהניח בתחתית כל כלי (ביצי הפתעה)
  3. יש למזוג את מיץ האננס שהכנו על התותים ולהניח במקרר לחצי שעה
  4. ממיסים שוקולד ושופכים על נייר אפייה ומשטחים עד כמה שניתן, מפזרים מעל את הבוטנים ומניחים לקירור מוחלט (מתקשה)
  5. מקציפים חלב ושמנת עם פודינג- סה”כ 2 סוגים ומכניסים לשקיות זילוף
  6. מתחילים להרכיב את הקינוח- התותים התקשו בג’לי האננס, מזלפים מעל שכבות של פודינג וניל ושוקולד, מרסקים מעט ביסקוויטים מלמעלה (לא רק פירורים) ושוברים חתיכות מהשוקולד בוטנים שהכנו ומקשטים את המנה.

P14809_ֹIMG02ֹ_קינוח שבועות