קינוח לשבועות- ביצת הפתעה
השנה החלטתי להכין קינוחים קטנים וחמודים- שיהיה אסתטי ונחמד על השולחן (בנוסף לעוגת גבינה כמובן)
השתמשתי בכלים של “ביצת הפתעה” שרכשתי בחנות של כלים חד פעמיים (הגיע בשרוול של 10 יחידות), מה שמקל על כך שניתן להכין את הקינוח כיומיים מראש ולשמור במקרר)
אז איך מכינים?
חומרים:
רכיבים לג’לי אננס
רכיבים לקישוט קראנצ’ שוקולד
רכיבים לקרם וניל
רכיבים לקרם שוקולד
אופן ההכנה
- יש להמיס את הג’לטין במים כ20 דקות ולאחר מכן לבשל על אש נמוכה יחד עם מיץ האננס
- יש לשטוף ולחתוך תותים ולהניח בתחתית כל כלי (ביצי הפתעה)
- יש למזוג את מיץ האננס שהכנו על התותים ולהניח במקרר לחצי שעה
- ממיסים שוקולד ושופכים על נייר אפייה ומשטחים עד כמה שניתן, מפזרים מעל את הבוטנים ומניחים לקירור מוחלט (מתקשה)
- מקציפים חלב ושמנת עם פודינג- סה”כ 2 סוגים ומכניסים לשקיות זילוף
- מתחילים להרכיב את הקינוח- התותים התקשו בג’לי האננס, מזלפים מעל שכבות של פודינג וניל ושוקולד, מרסקים מעט ביסקוויטים מלמעלה (לא רק פירורים) ושוברים חתיכות מהשוקולד בוטנים שהכנו ומקשטים את המנה.
תגובות