עוגה בצורת סוס
לכבוד יום ההולדת השני של ילדי הכנתי עוגה מקסימה בצורת סוס, העוגה בבסיסה מורכבת מעוגה שוקולית
חומרים דרושים :
- לצורך הכנת העוגה יש לאפות 4 עוגות שוקולית מלבניות, אני השתמשתי במתכון מהאתר של קרין גורן אך ניתן להשתמש בכל מתכון, העיקר שהעוגה תהיה יציבה.
- קצפת ( 500 מ”ל קצפת צימחית + אינסטינט פודינג שוקלד + 3 כפות אבקת סוכר )
- 5 חבילות שוקולד
אז איך עושים ?
שלב א’ : מכינים 4 עוגות מלבניות
שלב ב’ : מחברים את העוגות באמצעות קצפת לצורה הבאה
שלב ג’ : לוקחים נייר פרגמנט ומציירים צורה של סוס, חותכים את הצורה שציירנו, מניחים על העוגה וחותכים את העוגה לצורת סוס.
שלב ד’ : לאחר מכן לוקחים סכין חד ובעזרתו יוצרים חור לעין חור לאף ועושים חריצים בכיוון הצוואר וכך גם בלחי, מתחת ניתן לראות את התוצאה לפני הציפוי
שלב ה’ : מורחים עוד קצפת מעל העוגה כדי שפני השטח של העוגה יהיה חלק
שלב ו’ : לוקחים 5 חבילות שוקלד ועל גבי מחבת על אש נמוכה שופכים חצי כוס שמן ושוברים את השוקלד לקוביות ומערבבים עד שיוצא שוקלד מימי. את השוקולד שופכים על העוגה יש להעזר בכף או מרית לשוקלד כדי להגיע לכל המקומות
שלב ז’ : בשלב זה מכניסים את העוגה למקרר ומתחילים לעבוד על הראשיה והעין אשר אני באופן אישי עשיתי מבצק סוכר אבל אפשר גם לזלף את הצורה או כל רעיון מקורי אחר.
שלב ח’ : מוציאים את העוגה מניחים את הראשיה ואת העין על פני הסוס עוברים לשלב השיער
שלב ט’ : מהקצפת שנשארה מכינים בשקית זילוף עם צנטר עגול פשוט ומזלפים פסים שידמה לשיער. וזהו העוגה מוכנה
תגובות
דורין
היי, נראה מעולה ואני מעוניינת להכין לבן שלי, אבל צריכה כמה הבהרות.
העוגות הן מלבן של אינגליש קייק או משהו אחר?
בציור זה נראה שהדבקת אותן אחת ליד השנייה בטור אבל בתמונה של הסוס זה לא נראה ככה, וגם נראה שיש קצפת באמצע בין שכבה עליונה לתחתונה.
תוכלי להסביר לי שוב איך הגעת לצורה של הסוס? ומה בערך בגודל של העוגה שיצאה לך?
תודה רבה רבה מראש 🙂