עוגיות שקדים- מאת מוני אור

אם יש משהו טוב בפסח, חוץ ממצה עם שוקולד וקניידלעך, זה שקדים!! ותאמינו לי אני מחפשת משהו טוב בפסח כבר קרוב ל- 40 שנה, אך לשווא!

שקדים טבעיים, שקדים קלויים, ליקר שקדים, גלידת שקדים, עוגת שקדים, עוגיות שקדים – הכל הולך! לא שכל השנה אני לא מנשנשת שקדים מכל הסוגים אבל כשמגיע פסח זו חגיגת שקדים. כשגומרים לאכול הכל (טוב, כמעט הכל), אחרי שמסיימים לקרוא את ההגדה (נו טוב, את החלק שעד האוכל), שרים אחד מי יודע ומתיישבים עם כוס תה ועוגיית (או כמה עוגיות) שקדים.

בחיפוש ברשת אפשר למצוא מגוון מתכונים לעוגיות שקדים.

אחרי כמה ניסיונות בחודשים האחרונים וערבוב של כמה מתכונים הגעתי למתכון המושלם! מי שלא עומד בפיתוי, ואכן הפיתוי קשה, ככה עושים אותן.

חומרים :

  • 2 חלבונים
  • 1/4 כפית מלח
  • כפית דבש
  • 300 גרם שקדים טחונים
  • 280 גרם סוכר
  • כף ליקר אמרטו
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה :

מקציפים 2 חלבונים עם 1/4 כפית מלח

P14432_IMG02_עוגיות-שקדים

כשהקצף יציב מוסיפים כפית דבש ומערבבים

P14432_IMG03_עוגיות-שקדים

מקפלים לקצף 300 גר’ שקדים טחונים ו- 280 גר’ סוכר

P14432_IMG04_עוגיות-שקדים

ומוסיפים כף ליקר אמרטו

P14432_IMG05_עוגיות-שקדים

מגלגלים לכדורונים קטנים וטובלים אותם באבקת סוכר

P14432_IMG06_עוגיות-שקדים

מניחים על תבנית אפייה ובעזרת האגודל מועכים מעט את הכדורון

P14432_IMG07_עוגיות-שקדים

ומשם לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות. 10 דקות והעוגיות מוכנות. אחרי הנשנושים הראשונים העוגיות נארזו בצנצנת והן מוכנות לנסיעה לסדר!!

P14432_IMG08_עוגיות-שקדים

שיהיה לכולם חג שמח וטעים 🙂

באדיבות מוני רוקח בלוג מיתוש