שני מתכונים מעולים לנשיקות ממותגות – מאת סיגל מירון
נשיקות נשיקות נשיקות! ה”ממתק” האולטימטיבי והמרשים שיכול לשמש בחגיגות, ימי הולדת, אמא ואבא שבת, מתנות בצנצנת ועוד!
2 מתכונים של 2 שיטות עם (כמעט) אותה תוצאה:
השיטה הראשונה היא השיטה שכבר הדגמתי פה ואחזור עליה, היא שיטה של הקצפת חלבונים והוספת סוכר בהדרגה:
חומרים דרושים:
- 3 חלבונים
- כוס סוכר
- צבע מאכל ג’ל (לא חובה)
- מיקסר, שקית זילוף, נייר אפייה
כיצד מכינים?
שלב א’: להקציף את החלבונים לקצף לבן ומעט יציב
שלב ב’: להוסיף בהדרגה את הסוכר
שלב ג’: להקציף 15 (!!) דקות רצוף ולא דקה פחות, לקראת הסוף להוסיף מעט צבע מאכל
שלב ד’: להעביר לשקית זילוף
שלב ה’: לזלף את הנשיקות על נייר אפייה/דף טרנספר (אפשר כל מיני צורות ואפילו על מקל)
שלב ו’: לאפות שעתיים בחום של 100 מעלות עד שמנסים להוציא נשיקה והיא מתנתקת בקלות מהנייר (חכו 2 דקות ותטעמו ותוודאו שהיא יבשה בפנים)
שיטה שנייה – שיטת המסת הסוכר על בן מארי (קערה מעל סיר מים חמים).
חומרים דורשים:
- 3 חלבונים
- כוס סוכר
- צבע מאכל ג’ל (לא חובה)
- סיר מים חמים עם קערת נירוסטה/זכוכית מעל, מיקסר, שקית זילוף, נייר אפייה.
כיצד מכינים?
שלב א’: להרתיח חצי סיר מים ולהנמיך את האש לנמוכה-בינונית.
שלב ב’: להניח מעל הסיר קערה ריקה ולוודא שהתחתית לא נוגעת במים שבסיר אלא נמצאת כמה ס”מ מעל. (אחרת החלבונים “יתבשלו”)
שלב ג’: להניח את הסוכר והחלבונים בקערה ולערבב בעדינות עד להמסה מלאה של הסוכר בחלבון.
שלב ד’: להעביר את התערובת לקערת המיקסר
שלב ה’: להקציף את התערובת לתערובת תפוחה, מבריקה ולבנה מאוד
שלב ו’: להעביר לשקית זילוף
שלב ז’: לזלף את הנשיקות על נייר אפייה/דף טרנספר
שלב ח’: לאפות שעתיים בחום של 100 מעלות עד שמנסים להוציא נשיקה והיא מתנתקת בקלות מהנייר (חכו 2 דקות ותטעמו ותוודאו שהיא יבשה בפנים)
טיפים:
- חשוב שהחלבונים יהיו “נקיים” ללא טיפת חלמון
- חשוב להקציף את פרק הזמן שמצויין ולא פחות (תורם להמסת הסוכר בצורה מלאה)
- בשיטה השנייה- כדי לדעת שהקצפתם מספיק זמן- געו בקערת המיקסר מבחוץ והרגישו אם היא חמה למגע- אם כן, המשיכו להקציף עד שתתקרר (כ10-12 דקות הקצפה)
- כשאתם ממלאים שקית זילוף- סגרו את הקצה עם אטב (קליפס קטן) וכך תוכלו לעבוד בצורה נקייה יותר
- לנשיקות ממותגות אני ממליצה לרכוש דפי טרנספר איכותיים בלבד, דפים שנמכרים בזול לעיתים באיכות ירודה ולכן התמונה לא תצא ברורה. ניתן למצוא פה דפים.
- אני מקפידה להכין נשיקות ממותגות עם תערובת לבנה ולא צבעונית כדי לקבל תמונה ברורה של ההדפס וגם כי לעיתים צבע המאכל ממיס את הדף מעט וגורם ל”מריחות” לא רצויות.
- נשארה לכן תערובת? תעשו צורות, תשתמשו במקלות ועוד!
- נשיקות נשמרות מעולה בקופסא אטומה במקום קריר (לא מקרר)
תגובות
שירן
שני השיטות עובדות עם דפים ממותגים?
Sigal.Miron
כן, פשוט יש כאלו שאוהבים את המרקם של הנשיקות עם הסוכר המומס ויש כאלו שמעדיפים את ה”רגיל”- לפי הנוחיות שלך.
אני ממליצה על נשיקות לבנות אם זה ממותג אחרת בגלל הצבע לא יראו (:
אלין
עשיתי נשיקות ממותגות ויצאו לי בועות אויר בתחתית שלהן מה שלמעשה פגע בתמונות בהרבה מהן. איך נמצנעים מזה?איך נכון לזלף שלא ייצאו כיסי אויר?? ה ל פ !!
ישראלה
היי , את הנשיקות אני אופה בטורבו?
סיגל
כן
רויטל
כמה חלבון על כוס סוכר?
maya
מאיפה התמונות הקטנות?