רעיונות לארוחת ערב קלה להכנה מאת סיגל מירון
החורף מתקרב והתחלתי להכין דברים קטנים וחמימים לילדים (כי כמה אפשר לאכול חביתה או פסטה)
אז במקרר מצאתי גבינות, ביצים ומנגולד (עלי תרד)
כמובן שאפשר לשחק עם המילוי ואפשר אפילו להפוך את זה לפעילות מהנה שכל אחד מכין לעצמו את הארוחה ואז שמים הכל בתנור
קל, מהיר וטעים ביותר!
חומרים:
- בצק עלים (להפשיר לילה קודם במקרר)
- ביצה
- גבינות (גבינה רכה- לבנה או שמנת)
- גבינה קשה (בולגרית או צפתית, אני השתמשתי בגבינת עיזים 9%)
- תרד (אפשר להשתמש בבטטה/ קישואים/ בצל/ אנטיפסטי ועוד…
הוראות הכנה:
שלב א: שוטפים את התרד היטב ומכניסים לסיר עם מעט שמן זית ומים את החלק הלבן (הגבעול). לאחר כמה דקות מוסיפים את שאר המנגולד לסיר (את החלק הירוק)
שלב ב: לאחר בישול של כ20 דקות מסננים את המנגולד מהמים ומשאירים בתוך מסננת בצד. בינתיים מוציאים את הבצק מהמקרר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מלבנים (או ריבועים) של בצק.
שלב ג: בעזרת סכין חדה (לא עם שיניים) חורצים “מסגרת” פנימית במלבן הבצק- שימו לב לעשות את זה בעדינות כדי שלא תחתכו את בצק עד לצידו השני. מטרה של הסימון היא שהבצק יעלה בצורה יפה ואחידה סביב המילוי.
שלב ד: מניחים מילוי- זה הזמן להתפרע לפי מה שאתם אוהבים- אל תתקמצנו! שימו הרבה מילוי ובנו ממש לגובה- תשתדלו בכל מלבן לשים גבם גבינות וגם ירק בשביל שיהיה נימוח ומשביע.
שלב ה:מורחים ביצה על שולי הבצק (המסגרת החיצונית) ומכניסים למקרר/מקפיא לכמה דקות- זה עוזר לבצק להיות קראנצ’י.
שלב ו: אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות כ30 דקות (הזהבה מלאה) ומוציאים לקירור.
שימו לב:
אפשר לשמור את המאפים כיומיים בקופסא סגורה במקרר ולחמם במיקרו/תנור ואפילו על מחבת!
אפשר לארוז בשקית ולאכול את זה כארוחת עשר ועוד ועוד ועוד…
בתיאבון!
תגובות
Arava Neumann
ממש מגניב!! לגמרי מנסה היום עם הילדים..
Sigal.Miron
חכי, עשיתי היום עוד משהו מגניב עם הבצק עלים (בכל זאת קניתי חבילה של קילו חחח)