רולדת תותים משגעת – מאת סיגל מירון

בשבת האחרונה היינו בקטיף תותים עם הילדים ואין משהו יותר נוסטלגי מרולדת תותים טעימה וקלילה

אפשר לשחק עם הרולדה ולעשות אותה בצבעים שונים, מילוי שונה ואפילו להקפיא אותה ויוצאת רולדת גלידה משגעת!

רולדת-תות-חומרים

חומרים:

לרולדה:

  • 5 ביצים גודל L
  • מעט מלח
  • 5 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • כף שמן
  • 5 כפות קמח (או חצי חצי עם קקאו אם רוצים רולדה חומה)

למילוי:

  • שמנת להקצפה
  • פודינג וניל
  • מחית תות (חצי סלסלת תותים וכף סוכר)

הוראות:

שלב א’: מקציפים את הביצים עם מעט מלח לקצף תפוח ומסיפים בהדרגה את הסוכר+סוכר וניל

רולדת-תות-1

שלב ב’: מנפים תוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה (זה הזמן לשים קקאו במקום חצי מהקמח) ומקפלים בעזרת לקקן לתוך התערובת

רולדת-תות-2

רולדת-תות-3

שלב ג’: מרפדים תבניית אפייה בנייר אפייה, משמנים את הנייר קלות ויוצקים את התערובת לתבנית

רולדת-תות-4

שלב ד’: אופים בתור שחומם מראש ל- 180 כ- 10-15 דקות (יש לבדוק אחרי 10 דקות אם אפוי באמצעות קיסם- זהירות לא לייבש את העוגה)

שלב ה’: בזמן שהרולדה נאפית- שמים בסיר קטן תותים וסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שנוצרת תערובת סמיכה (אפשר לטחון או להשאיר אותה “עם חתיכות”)

רולדת-תות-5

שלב ו’: כשהעוגה מוכנה- בזריזות ובזהירות הופכים אותה על מגבת, מקלפים בעדינות את נייר האפייה מהרולדה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת (לא לדאוג, היא לא תידבק)

רולדת-תות-6

רולדת-תות-7

רולדת-תות-8

שלב ז’: עוברים למילוי- מקציפים שמנת מתוקה+ מחית תות+ אינסטנט פודינג לתערובת יציבה

רולדת-תות-9

רולדת-תות-10

שלב ח’: פותחים את הרולדה המגולגלת, מורחים את המילוי ומגלגלים את הרולדה. ניתן לצפות את הרולדה המגולגלת בשוקולד (שוקולד+מעט שמנת או חלב) או להשאיר אותה כפי שהיא.

רולדת-תות-11

רולדת-תות-12

תנו לרולדה לנוח קצת במקרר לפני שחותכים (מצ”ב תמונה שלא התאפקתי וחתכתי מיד)

בתיאבון!

את התותים הטעימים אגב קטפנו בקטיף מהנה בסתלבטות- מומלץ בחום!

סיגל מירון

אולי יעניין אותך