רולדת תותים משגעת – מאת סיגל מירון
בשבת האחרונה היינו בקטיף תותים עם הילדים ואין משהו יותר נוסטלגי מרולדת תותים טעימה וקלילה
אפשר לשחק עם הרולדה ולעשות אותה בצבעים שונים, מילוי שונה ואפילו להקפיא אותה ויוצאת רולדת גלידה משגעת!
חומרים:
לרולדה:
- 5 ביצים גודל L
- מעט מלח
- 5 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל
- כף שמן
- 5 כפות קמח (או חצי חצי עם קקאו אם רוצים רולדה חומה)
למילוי:
- שמנת להקצפה
- פודינג וניל
- מחית תות (חצי סלסלת תותים וכף סוכר)
הוראות:
שלב א’: מקציפים את הביצים עם מעט מלח לקצף תפוח ומסיפים בהדרגה את הסוכר+סוכר וניל
שלב ב’: מנפים תוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה (זה הזמן לשים קקאו במקום חצי מהקמח) ומקפלים בעזרת לקקן לתוך התערובת
שלב ג’: מרפדים תבניית אפייה בנייר אפייה, משמנים את הנייר קלות ויוצקים את התערובת לתבנית
שלב ד’: אופים בתור שחומם מראש ל- 180 כ- 10-15 דקות (יש לבדוק אחרי 10 דקות אם אפוי באמצעות קיסם- זהירות לא לייבש את העוגה)
שלב ה’: בזמן שהרולדה נאפית- שמים בסיר קטן תותים וסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שנוצרת תערובת סמיכה (אפשר לטחון או להשאיר אותה “עם חתיכות”)
שלב ו’: כשהעוגה מוכנה- בזריזות ובזהירות הופכים אותה על מגבת, מקלפים בעדינות את נייר האפייה מהרולדה ומגלגלים את הרולדה בתוך המגבת (לא לדאוג, היא לא תידבק)
שלב ז’: עוברים למילוי- מקציפים שמנת מתוקה+ מחית תות+ אינסטנט פודינג לתערובת יציבה
שלב ח’: פותחים את הרולדה המגולגלת, מורחים את המילוי ומגלגלים את הרולדה. ניתן לצפות את הרולדה המגולגלת בשוקולד (שוקולד+מעט שמנת או חלב) או להשאיר אותה כפי שהיא.
תנו לרולדה לנוח קצת במקרר לפני שחותכים (מצ”ב תמונה שלא התאפקתי וחתכתי מיד)
בתיאבון!
את התותים הטעימים אגב קטפנו בקטיף מהנה בסתלבטות- מומלץ בחום!
תגובות
אילונה
היי סיגל ותודה על המתכון 🙂
בתהליך האפיה מוזכרת אבקת אפיה, אך היא לא מופיעה ברשימת המצרכים. באיזו כמות של אבקת אפיה מדובר?
תודה!
סיגל מירון
טוב ששמת לב, אתקן את זה (:
שמתי חצי כפית ??
מיטל
ולא רשום כלום על השמן- זה נכנס לבלילה או רק לשימון התבנית?
Sigal.Miron
צודקת- נכנס לבלילה (: