רוגעלך טעים וקל להכנה מאת סיגל מירון

רוגעלכים בשלל מילויים וצורות, טעימים ונימוכים בטעם ממכר. כייף להכין עם הילדים!

הרוגעלך הזה הוא ממכר, מהיר וקל להכנה, התוצאה טעימה (אפשר לעשות בטעמים) והוא נשאר טעים ורך גם למחרת!

חומרים לבצק:

  • חצי קילו קמח רגיל
  • כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3/4 כוס חלב חמים/פושר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים

איך מכינים?

שלב א: במיקסר לשים את כל החומרים כ- 5-6 עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מעבירים לקערה משומנת ומניחים ללילה שלם או לשעתיים עד שתופח.

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%90

שלב ב: לאחר שתפח מעבירים למשטח מקומח את הבצק הרך ומחלקים אותו ל- 4 כדורים שווים

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: כל עיגול מרדדים למלבן גדול ודק ומורחים את המלית על חצי מהמלבן (כשהוא לרוחב)

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%922

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%921

שלב ד: מקפלים את המלבן, את החלק הריק מעל החלק המרוח וחותכים למשולשים

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%932

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%931

שלב ה: מגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לשפיץ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה לכחצי שעה התפחה. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%942

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%941

שלב ו: מורחים את הרוגעלך שתפח בביצה ואופים כ- 20 דקות עד שמזהיב (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הרוגעלך)

%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%a2%d7%9c%d7%9a-%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94

שימו לב:

  • הכמות במתכון זה מספיקה לכ- 30 רוגעלכים בינוניים.
  • המילוי שהשתמשתי זה ממרח שוקולד נמס שמרחתי.
  • ניתן להכין מילויים שונים (שוקולדים/תמרים ועוד)

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך