קיש קל להכנה מאת סיגל מירון
קיש הוא ארוחה בפני עצמה, לשבועות ולכל שאר ימות השנה
חומרים דרושים:
- בצק פריך (קנוי או להכין לבד)
- 750 גבינה לבנה 5% (אפשר להמיר בשמנת אם רוצים)
- 6 ביצים L
- 500 שמנת לבישול (אפשר 15%)
- גבינות קשות- מה שאוהבים (מינימום של 200 גרם) – אני השתמשתי בכל מה שנשאר לי מהפלטת גבינות ערב קודם
כיצד מכינים?
שלב א’: פותחים את הבצק ומכניסים לרינג גדול/כלים קטנים ומחזירים לקירור (או מקפיא) להתייצבות הבצק.
שלב ב’: מכינים את המילוי, בקערה אחת מערבבים את כל החומרים מלבד הירק (עיקר הקיש)
שלב ג’: מכינים את החלק השני של המילוי, הירק. חשוב לעשות לפחות חצי בישול לירק, אני הכנתי 3 מילויים שונים: מילוי פטריות, מילוי כרישה ומילוי 4 בצלים. מגוון האפשריות בקיש הן אינסופיות וניתן כל דבר שאוהבים, עקרון ההכנה הוא זהה, קוביות בטטה (לבשל קודם) ושמיר, תרד ושקדים, פלפלים קלויים וחציל קלוי ועוד.
מילוי פטריות, חתכתי 2 סוגי פטריות והקפצת בווק עם מעט מלח , פלפל וכמה עלי טימין
מילוי כרישה, חתכתי כרישה דק והקפצתי אותה עם מעט שמן זית, חמאה ויין לבן
מילוי 4 הבצלים, בצל לבן, סגול, כרישה ובצל ירוק, הכל חתוך דק ומוקפץ בשמן זית
שלב ד’: אפייה קלה לבצק (אפייה עיוורת). כדי שהבצק יהיה מספיק אפוי, חשוב לתת לו אפייה קלה לפני שמניחים עליו את המילוי (הרטוב). לכן חשוב להניח את התבניות על נייר האפייה, לכסות בשקית קוקי ולהניח מעל השקית משקולת (שהבצק לא יתפח), אני השתמשתי בגרגירי חומוס יבשים. (מספיק 5 דקות אפייה)
שלב ה’: מערבבים את 2 התערובות (הגבינות יחד עם הירק) ומוזגים מעל הבצק שאפינו קלות (כמובן להוציא את המשקולת מהבצק) ומחזירים לאפייה, לקישוט הקיש ניתן לשים פטריה מעל או חתיכת כרישה, תלוי במילוי הקיש. לקיש קטן יספיק כ- 20 דקות אפייה ואילו לגדול כ- 45 דקות על חום של 180 מעלות, תעקבו ותראו איך הקיש מתנפח ומזהיב.
תגובות
הדס
סיגל-את מהממת!
אפשר להקפיא את הקישים אחרי האפייה או שלא כדאי?
מתלבטת מה אפשר להכין מראש…
Sigal.Miron
בטח שאפשר להקפיא, רק שימי לב שהפשרה נעשית במקרר, לא להוציא מהמקפיא ישירות לשיש כדי שיפשיר, אלא לילה לפני ךהעביר למקרר (:
בלי שום קשר- את יכולה להכין כבר בחמישי את הקיש ולשים במקרר לשבת, לא חייבת להקפיא (: הוא יחזיק מעולה יומיים במקרר בכלי סגור (:
דליה כהן
כל הכבוד ! ניראה מעולה רעיונות מעולים
רעות
הי, את יכולה להמליץ על בצק מוכן? איזו חברה, סוג וכו’..?
Sigal.Miron
היי רעות
אני משתמשת בבצק של מעדנות
ניתן לראות בתמונות למעלה אותו
לימור
היי
באיזו תבנית אפית את הקיש הגדול ?
האם בתבנית אפיה מתפרקת של עוגה ?
Sigal.Miron
לא, התבנית אפייה של עוגה- השוליים שלה גבוהים מידי וקיש הוא פחות מחצי גובה של עוגה.
השתמשתי ברינג (חישוק) מתכת עגול גודל 26- מוכרים אותו בזול בכל חנות אפייה והוא כבר שנים משמש אותי רק לקישים (זה בלי תחתית, רק רינג) – מאוד נוח ויעיל
שרון
וואי תמיד חלמתי לעשות קיש ועכשיו נתת לי אומץ!
שאלה קטנה, חייב גבינות קשות ואם כן על מה את ממליצה? אפשר בולגרית וצפתית או משהו אחר.
תודה וחג שמח
Sigal.Miron
היי שרון!
אחרי הפעם הראשונה מבטיחה לך שתכיני המון פעמים! (מרוב שזה קל, טעים וגם אפשר לשמור במקרר כמה ימים)
את יכולה לשים גבינות קשות כמו מלוחה, פטה, בולגרית- כל אלו מצויינות (תפוררי עם היד). גם צפתית אפשר, רק שימי לב שצפתית לבד לא הייתי שמה אלא בשילוב עם עוד משהו (בולגרית מעולה) כי הצפתית מעט מימית.
ועוד דבר קטן- אם את שמה בולגרית- אל תשימי מלח (:
חג שמח!