קינוח לשבועות-עוגת ביסקוויטים אישית מאת סיגל מירון
השנה החלטתי להכין קינוחים קטנים וחמודים- שיהיה אסתטי ונחמד על השולחן (בנוסף לעוגת גבינה כמובן)
השתמשתי בכלים של צנצנות פלסטיק קטנות- רכשתי מארז של שישייה בחנות חד פעמי, ניתן למצוא גם כלים מזכוכית במחירים מאוד טובים, מה שמקל על כך שניתן להכין את הקינוח כמה ימים מראש ולשמור במקרר- אם לא ייאכל)
אז איך מכינים?
חומרים:
אופן ההכנה
- מרטיבים מעט את הביסקוויטים בעזרת נס קפה (אבקת נס קפה מהולה במים) או ליקר בטעם שאוהבים ומניחים על קרש חיתוך.
- בעזרת חותכן עוגיות שמתאים בגודל לצנצנת שנבחרה קורצים עיגולים.
- מכינים את הקרם- מקציפים קופסאת שמנת עם כוס וחצי חלב וחבילת פודינג וניל ומכניסים לשקית זילוף.(חוזרים על הפעולה עם פודינג השוקולד)
- מרכיבים את הקינוח: מכניסים לצנצנות את הביסקוויט הראשון, עליו מזלפים פודינג, מניחים ביסקוויט ועליו שוב פודינג- חוזרים על הפעולה עד שהצנצנת מלאה. מקשטים מעל בשבבי שוקוד/פירות טריים/סוכריות ועוד ושומרים אטום (סוגרים את הצנצנת) עד להגשה בקירור
תגובות
מיכל אשכנזי
אתמול, כשחזרתי מהעבודה בערב, קניתי את המצרכים לקינוח הזה (לא היו בבית לא ביסקוויטים, לא שמנת ולא פודינג) והלילה מתכוונת להכין בע”ה. מקווה שיצא לי אסתטי וטעים כמו שנראה אצלך, סיגלי…
Sigal.Miron
אין סיבה שלא ייצא, הכי חשוב זה באמת לעשות את זה כשעירנים עם סבלנות (: