קינוח לשבועות-כשפירות פוגשים בקרם

קינוח מצויין למי שלא יכול להחליט מה הוא אוהב יותר- פירות או פודינג וקרם?

השתמשתי בכוסות יין- זוהי כוס גדולה, אני ממליצה להכין בכוס שמפנייה או בכל כוס קטנה יותר, לא חובה בכוס על רגל, מה שמקל על כך שניתן להכין את הקינוח כמה ימים מראש ולשמור במקרר- אם לא ייאכל)

P14832_IMG02

אז איך מכינים?

חומרים:

 1 שקית פתי בר
  • 1 חופן בוטנים מסוכרים
  • 1 קופסא פירות טרופיים
  • 1 חבילה שוקולד מריר

ג’ל ליצ’י

  • 1 כף ג’לטין
  • 100 מיליליטר מים
  • 300 מיליליטר מיץ ליצ’י

פודינג וניל

  • 1 חבילה שמנת להקצפה
  • 1.5 כוס חלב
  • 0.5 קופסא פודינג וניל

פודינג שוקולד

  • 1 חבילה שמנת להקצפה
  • 1.5 כוס חלב
  • 0.5 חבילה פודינג שוקולד

ריבת תות

  • 1 חבילה תותים
  • 0.5 כוס סוכר

אופן ההכנה

  1. משרים את הג’לטין כ20 דקות במים, לאחר מכן מבשלים 5 דקות ביחד עם מיץ הליצ’י
  2. בכוס שמטים על הצד מסדרים פירות שאוהבים- תותים, ליצ’י, ענבים ועוד
  3. מוזגים ממיץ הליצ’י שהכנו לכוס ומניחים במקרר לקירור כשהכוס על הצד
  4. מבשלים תותים עם סוכר על אש נמוכה עד שהכל נמס ומבעבע, טוחנים את התערובת ומקררים
  5. בינתיים מכינים את שברי השוקולד- ממיסים שוקולד מריר ולאחר מכן שופכים על נייר אפייה ומשטחים. מוסיפים את שברי הבוטנים המרוסקים ומנחים לקירור
  6. מקציפים את השמנת עם החלב והפודינג וניל מכניסים לשקית זילוף. חוזרים על הפעולה עם פודינג השוקולד.
  7. מוציאים את הכוסות עם הפירות בתוך מקפא הליצ’י מהקירור ומתחילים לבנות קומות של פודינג- בין הקומות מפזרים פירורי פתי בר
  8. לסיום הרכבת הקינוח- מפזרים מעל הקומה האחרונה מריבת התותים שהכנו ומניחים שברי שוקולד בוטנים לקישוט

P14832_IMG01