קאפקייק שקדייה מאת רננה קפח

קאפקייק מקסים ונימוח עם קישוט אכיל של שקדייה, במיוחד לט”ו בשבט

לעוד רעיונות לט”ו בשבט לחצי כאן

ההשראה התקבלה מיעל אליה והנה הדרך שבה אני הכנתי:

חומרים דרושים:

 כיצד מכינים?

  1. מכינים את הקאפקייק, כל מתכון של עוגה יתאים, להכין לפי כמות הילדים.
  2. כשהקאפקייק מתקררים, מצפים מעל בשוקולד מומס ומקשטים בפתי בר מרוסקים כדי שייראה כמו אדמה
  3. בזמן שהקאפקייק מתקררים אפשר להכין את העץ, מדפיסים עץ שחור, שמים מעל הדף נייר אפייה ועוברים עם שוקולד צימקאו שממיסים ושמים בשקית זילוף.
    הנה העץ שאני השתמשתי בו:
    %d7%a2%d7%a5
  4. אחרי שהעץ מתייצב, מכינים קצפת ורודה ויציבה ועם תנצר כוכב קטן מזלפים פרחים קטנים על העץ (ניתן גם באצעות רויאל אייסינג או שמדביקים נשיקות ורודות)
  5. ביום ההגשה נועצים את העץ בקאפקייק ומגישים

טיפים

  1. כדאי לשים חצי שיפוד בחלק האחורי של העץ (מיד שגומרים לשים את השוקולד) וזה יקל על ההכנסה לתוך הקאפקייקס ויהיה יותר יציב
  2. ניתן להכין קרם יציב על-ידי שימוש ב ריץ 1 ו- 3-4 כפות פודינג וניל וכמה טיפות צבע מאכל ורוד
  3. ל”חול” כדאי לטחון ביסקוויט פתי בר דק דק שיראה אמין. חייב לשים למטה קצת קפצת או רוטוב שוקולד כדאי שה”חול” ידבק טוב טוב.
  4. אפשר גם לפורר עוגה כושית שיראה כמו אדמה.

בהצלחה

אולי יעניין אותך