קאפקייק לט”ו בשבט מאת שירן חנין
מחפשות רעיון מקורי, טעים וקל להכנה לט”ו בשבט? הנה אחד
לעוד רעיונות לט”ו בשבט לחצי כאן
חומרים דרושים:
- קאפקייק (ניתן להשתמש בכל בלילה של עוגה, לדוגמא: עוגת שוקולד)
- שוקולד מומס
- סוכריות ירוקות לקישוט עוגה
- שיפודים קטנים (או מקלות של סוכריות על מקל)
- תותים
- בצק סוכר ירוק
- מיתוג להדפסה ולהדבקה על הקאפקייק- לחצו כאן
כיצד מכינים?
- מכינים את הקאפקייק, כל מתכון של עוגה יתאים, להכין לפי כמות הילדים.
- כשהקאפקייק מתקררים, מצפים מעל בשוקולד מומס ומקשטים בסוכריות ירוקות שייראה כמו “דשא”.
- בזמן שהקאפקייק מתקררים מכינים את העלים, בעזרת חותכן עלים (יש בכל חנויות החד פעמי/ממתקים ועוד) יוצרים עלים של בצק סוכר, שניים לכל קאפקייק.
- שוטפים היטב את התותים, מנקים את הראש ומשאירים במקרר (רק בסוף נשים את התותים), חשוב לייבש את התותים טוב טוב כדי שלא ינזלו אח”כ.
- משפדים על השיפוד עלה אחד ואת השני מדביקים על הראשון בעזרת מים ומניחים לייבוש (אפשר להכין את זה יום/יומיים מראש)
- ביום ההגשה נועצים תות בראש כל שיפוד עם עלים ואת הצד השני בעוגה ומגישים
טיפים חשובים
- לא לשכוח לידע את ההורים/גננת על קיום הקיסימים!
- אפשר להחליף את הקיסמים במקל סוכריה (ניתן למצוא בכל חנויות האפייה/פעמיות סטור)
- ניתן להכין את העלים מנייר ירוק
בהצלחה
אולי יעניין אותך
תגובות
לאה קדמי
למעלה כתוב בחומרים הדרושים כתוב
מיתוג להדפסה ולהדבקה על הקאפקייק- לחצו כאן
איפה הוא?
אשמח לדעת
תודה