קאפקייק לט”ו בשבט מאת שירן חנין

מחפשות רעיון מקורי, טעים וקל להכנה לט”ו בשבט? הנה אחד

לעוד רעיונות לט”ו בשבט לחצי כאן

חומרים דרושים:

 כיצד מכינים?

  1. מכינים את הקאפקייק, כל מתכון של עוגה יתאים, להכין לפי כמות הילדים.
  2. כשהקאפקייק מתקררים, מצפים מעל בשוקולד מומס ומקשטים בסוכריות ירוקות שייראה כמו “דשא”.
  3. בזמן שהקאפקייק מתקררים מכינים את העלים, בעזרת חותכן עלים (יש בכל חנויות החד פעמי/ממתקים ועוד) יוצרים עלים של בצק סוכר, שניים לכל קאפקייק.
  4. שוטפים היטב את התותים, מנקים את הראש ומשאירים במקרר (רק בסוף נשים את התותים), חשוב לייבש את התותים טוב טוב כדי שלא ינזלו אח”כ.
  5. משפדים על השיפוד עלה אחד ואת השני מדביקים על הראשון בעזרת מים ומניחים לייבוש (אפשר להכין את זה יום/יומיים מראש)
  6. ביום ההגשה נועצים תות בראש כל שיפוד עם עלים ואת הצד השני בעוגה ומגישים

טיפים חשובים

  1. לא לשכוח לידע את ההורים/גננת על קיום הקיסימים!
  2. אפשר להחליף את הקיסמים במקל סוכריה (ניתן למצוא בכל חנויות האפייה/פעמיות סטור)
  3. ניתן להכין את העלים מנייר ירוק

בהצלחה

 

אולי יעניין אותך