פשטידה מהירה מאת סיגל מירון
אחת המנות שהכי קל להכין ותמיד נגמרות ראשונות בכל ארוחה (:
פשטידה זה דבר שכל כך קל להכין ובמיוחד אם מוסיפים לה בצק עלים (קנוי) זה משדרג אותה והופך אותה ל”חגיגית” יותר
חומרים דרושים:
(לפשטידה גדולה)
- בצק עלים
- 500 גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים L
- 500 שמנת לבישול (אפשר 15%)
- גבינות קשות- מה שאוהבים (מינימום של 200 גרם)- אני השתמשתי בכל מה שנשאר לי מהפלטת גבינות ערב קודם
- ירק למילוי (אני עשיתי לדוגמא 4 בצלים- בצל סגול, לבן, ירוק וכרישה. אפשר לעשות עם קוביות בטטות/אנטיפסטי/תרד/פטריות ועוד)
כיצד מכינים?
שלב א’: מרפדים פיירקס או תבנית בבצק עלים.
שלב ב’:מכינים את המילוי על-ידי ערבוב כל המרכיבים למעט הירק, מקפיצים את הבצלים במעט שמן זית ומלח (אם זה ירק אחר פשוט להקפיץ/לאפות/לבשל אותו לפני), מערבבים את התערובת עם שאר החומרים
שלב ג’: יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בחום של 180 כ- 40 דקות (עד שהבצק מזהיב והמילוי נעשה יציב)
שלב ד’: השלב הכי קשה, ההמתנה. כמו עוגה, אל תחתכו את הפשטידה כשהיא חמה, תנו לה להתייצב ולהתקרר. מקסימום תחממו אחר כך שוב (למרות שהיא טעימה בטמפרטורת החדר). אפשר לשמור כמעט שבוע במקרר (:
חג שמח!
אולי יעניין אותך
תגובות