עוגיות מדהימות לט”ו בשבט מאת סיגל מירון
מכירים את זה שאתם חודש שלם מתכננים מה תכינו לצוות הגן לט”ו בשבט ואז אתם פתאום מגלים שהגיע ערב ט”ו בשבט ומרוב תוכניות לא אירגנתם כלום? אז כזו אני.
ובכל זאת החלטתי ב 19:00 להכין משהו קטן שיוכל לשקף ולהביע את ההערכה שלי לצוות הגן.
אז קודם כל הכנתי עוגיות נפלאות שמתאימות לכל השנה ובמיוחד לט”ו בשבט – הן מכילות שלל אגוזים ופירות יבשים – אין חוקים במתכון הזה – מה שאתם אוהבים תכניסו.
כמה? כמה שבא לכם: אתם אוהבים את העגויות מלאות באגוזים? תשימו יותר. אוהבים שקדים? הולך. אתם בכלל אנשים של שומשום? מבורך! הכל עניין של כמה ומה אתם אוהבים.
ואיך בכל זאת מכינים?
מתכון:
מתחילים בלהדליק את התנור על 170 מעלות, שיתחמם בזמן שמכינים את העוגיות.
מצרכים:
- 2 וחצי כוסות קמח (350 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סודה לשתייה
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 3 כפות חלב/מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר וניל
- 300 גרם מיקס אגוזים/פירות יבשים/מה שבא לכם
הוראות:
בקערה אחת מערבבים ביצים, חלב וסכרים.
בקערה השנייה מערבבים את החומרים היבשים מלבד האגוזים והפירות היבשים.
מאחדים בין הקערות (יוצא בצק רך ומעט דביק)
מוסיפים את כל התוספות (במקרה הזה אני בחרתי למחזר שקית של פירות מיובשים שהייתה לי בבית- מוסיף צבע וגיוון, שמתי שקדים פרוסיםפ , קצת אגוזים וחמוציות ששכבו במקרר וחיכו לגאולה)
מניחים נייר אפייה על תבנית, מרטיבים ידיים ויוצרים 2 כיכרות של התערובת על נייר האפייה ואופים כ20-25 דקות בחום של 170 מעלות (תנור מחומם מראש)
אחרי שהעוגיות יוצאות מהתנור, נותנים להם להתקרר כשעה
ופורסים אותן דק ומכניסים לאפייה שנייה של כ15 דקות נוספות (שזו בעצם פעולת הייבוש של העוגיות והפיכתן לקראנצ’יות ונםפלאות).
לאחר האפייה, נותנים להן להתקרר לגמרי (כשעה)
ועכשיו לחלק האומנותי:
חומרים:
- קערת עוגיות
- תיונים בטעם אהוב (+נענע במקרה הזה)
- כוסות חד פעמיות לשתייה חמה- כמספר המתנות (8 במקרה הזה)
- תגיות ברכה כמספר הכוסות (את התגיות הללו הדפסתי מהאינטרנט מאתר להורדה חינמית)
- חבל /חוט/סרט
- שקיות צלופן
ועכשיו אורזים בתוך כל כוס תיון וכמה עוגיות, עוטפים בצלופן וסוגרים בעזרת הסרט/חבל שבחרנו ותגית ברכה חמודה.
והנה, יש לנו הפסקת קפה/תה עם עוגיות טעימות
בהצלחה
תגובות
רותם בילו
היא מלכה, היא מלכה, היא מלכה!!!
אלופה את סיגלי ! ???
רויטל
איזה אליפות . בתור לא אופה הולכת לנסות. תודה
ליאת
וואו מהמם!!!!! הולכת לנסות את זה השנה. מהיכן ניתן להוריד את הדוגמא של התגיות ?
Sigal.Miron
זה תגיות כלליות מגוגל
אבל יש לך מיתוג מיוחד לטו בשבט פה באתר- ראית?
ליאת
היי סיגל שמתי לב שאין שמן זו לא טעות נכון?
שבת שלום !!
מיכל
היי סיגל,
מצטרפת לשאלה של ליאת. אין שמן או חמאה במתכון… האם נפלה טעות?
סיגל מירון
לא, לא טעות- אין שמן בכלל- בגלל זה הן יוצאות “יבשות” וקריספםיות (:
תהילה
היי סיגל נראה אליפות. שאלה לגבי הקמח 2.5 כוסות ? זה 350 גרם או שהתכוונת לכוס וחצי קמח?