פאי שוקולד (פרווה) חלומי מאת סיגל מירון
פאי שוקולד. רק מצמד המילים הזה אני כבררוצה לנגוס בחתיכה. ואם אפשר אז עם כוס תה אחרי ארוחת השבת.
המתכון הבא הוא מתכון מאוד קליל ומהיר, מתכון מנצח שלא צריך להפעיל שום מכשיר חשמלי במהלך ההכנה (מלבד תנור לאפייה) ואין צורך במצרכים מיוחדים.
והכי חשוב? הוא פרווה! ללא חלב בכלל. והטעם? גן עדן!!
חומרים:
לבצק:
- כוס וחצי קמח רגיל
- 3 כפות אבקת קקאו
- 2כפיות קינמון
- 3 וחצי כפות אבקת סוכר
- 150 גרם מחמאה
- 3 כפות מים
למלית:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 250 שמנת צמחית (קופסא קטנה)
- 40 גרם מחמאה
- ביצה
- 3 כפות ליקר בטעם שאוהבים (לא חובה)
הוראות הכנה:
שלב א’: מנפים את כל החומרים היבשים של הבצק לקערה
שלב ב’: מוסיפים את המחמאה (150 גרם)
שלב ג’: לשים היטב עם הידיים את הבצק, מוסיפים מים תו”כ עד שמתקבל כדור חלק של בצק
שלב ד:משמנים תבנית לפאי בעזרת המחמאה שנשארה ומשטחים בעזרת הידיים את הבצק בתוך התבנית (לא להיבהל משאריות המחמאה- זה ייספג בבצק בזמן האפייה וימנע ממנו להידבק לתבנית)
שלב ה’: מכניסים למקפיא להתייצבות ובינתיים מדליקים תנור ל170 מעלות ומכינים את המלית:
שלב ו’: מחממים בסיר את השמנת הצמחית עד לרתיחה ומכבים. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בתוך השמנת ולא נוגעים כ3 דקות.
שלב ז’: מערבבים היטב את השוקולד והשמנת עד שהתערובת אחידה:
שלב ח’: מוסיפים את שארית המחמאה שנשארה לנו (כ40 גרם) בקוביות לתוך התערובת החמימה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
שלב ט’: מוסיפים את הביצה וטורפים היטב (זה הזמן להוסיף ליקר אם אוהבים).
שלב י’: מוציאים את הבצק מהמקפיא, יוצקים את המלית ותוכו ואופים כ35 דקות על השליש התחתון שבתנור.
כשהפאי מוכן יש לתת לו לנוח ולהתקרר, אפשר לשמור במקרר מכוסה.
כמה טיפים:
- אני ממליצה להוציא מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כדי שיהיה נימוח ורך.
- אני אוהבת את המראה המחוספס שלו, אם אתן מעדיפות, אפשר לצקת מעל גנאש של שוקולד (שמנת ושוקולד מומסים יחדיו ביחס זהה) וזה יתן גימור מבריק לפאי.
- ניתן גם לקשט מעל- בתמונה אני השתמשתי בסוכריות לקישוט (לא הגשתי איתן כי הן קשות יחסית לפאי) ודוגמא שעשיתי בעזרת אבקת סוכר ושבלונה (הנחתי על הפאי שבלונה מתחום היצירה, הצמדתי ומעל פיזרתי אבקת סוכר, הרמתי את השבלונה)
- הקינמון הוא אינו חובה אבל הוא מה שנותן טוויסט לפאי ומעולה לכל מי שחוששת מ”טעם לוואי” כשעושים קינוח פרווה
- ניתן להוסיף לפאי שקדים פרוסים או אגוזים ולהניחם על הבצק לפני ששופכים את המילוי
- ניתן להפוך את הפאי לחלבי ולהשתמש בשמנת חלבית וב120 גרם חמאה (ולא 150).
תשאירו איזו תגובה פה למה, שאדע שהייתן כאן (:
בתיאבון וחג חנוכה שמח!
סיגל
תגובות
ליאת גבעון
הייתי כאן! 😉
כשהבנו יישנו אכין 🙂
תודה!
Sigal.Miron
ספרי איך יצא
שרי
נשמע טעים!! מתחילה להכין… תודה רבה!!
ליבי
הכנתי. בגרסה חלבית.
הפאי הכי טעים שאכלתי בחיי!!!!!
באמת. אין דברים כאלה. הוספתי ליקר שוקולד למלית. הטעם שידרג ממש.
זהו! נכנס למחברת המתכונים שחע
אסתי שחף
מוכשרת שכמוך! תודה רבה!!
Sigal.Miron
תודה מתוקה
צליל דהאן וקנין
תודהההה רבבבהההההה עפתי להכיןן
Sigal.Miron
אלופה, ספרי איך יצא
יפית שחף
וואו זה נראה מעולה !!!! חייבת לנסות
Sigal.Miron
שלחי לאסתי חתיכה (:
ערבה נוימן
מתה לנסות… חבל שאין לי שבלונות
Sigal.Miron
את יכולה להכין שבלונות (: תדפיסי משהו על בריסטול ותגזרי!!
ליאת אלתר
מכינה מחררררררר. נראה מצוין!
יפעת
היי סיגל נראה מעולה! באיזו גודל התבנית שהשתמשת?
רוית יהלום
אחלה מתכון ובול מתאים לתבנית החדשה שלי חחחח
אגב לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
ועוד משהו בדר”כ אופים את בצק הפאי לפני המילוי… פיספסתי משהו או שככה גם הולך? כי זה נראה מעולה!!!
לימור
שלום
1. מה גודל התבנית?
2. ברשימת המצרכים לבצק רשום 150 גרם מחמאה.
בשלב ב’ רשום להוסיף את כל 150 גרם המחמאה.
איזה כמות מחמאה נשארת לשמן את התבנית בשלב ד’?
תודה, שנה טובה
לימור
שלום
אשמח לקבל תשובות לשאלות:
1. מה גודל התבנית?
2. ברשימת המצרכים לבצק רשום 150 גרם מחמאה, שמוסיפים בשלב ב’.
בשלב ד’ רשום “משמנים תבנית בעזרת המחמאה שנשארה”- איזו כמות מחמאה נשארת לשמן את התבנית אם משתמשים בכל 150 הגרם בשלב ב’?
תודה רבה
Sigal.Miron
בוקר טוב.
אז ככה:
1. זה תבנית פאי רגילה- רובן בקוטר של 24
2. יש בשלב א 150 מחמאה ובשלב ב 40. מתוך חבילה של 200 שקונים- יישאר לך 10 גרם שזה בדיוק מה שצריך לשימון התבנית (:
בהצלחה!
אתי
אליפות
הודיה
היי סיגל!
זה נראה מעולה! האם יש דרך להמיר את המחמאה בשמן קוקוס? אם כן, באיזו כמות?
תודה רבה!
הודיה
הילה
מתכון מנצח! טעים כל כך!
התאהבנו!
תודה רבה
אתי מדאר
אלופה שאת סיגל נהנת מהמתכונים שלך אומנם טרם הכנותי אבל מאמצת
Sigal.Miron
מהממת את
תכיני, זה כל כך פשוט וטעים
שרי
איזה כוס צריך למתכון?
Sigal.Miron
כוס מדידה אוניברבסלית
עדנה
מתכוונת להכין היום לשבת.תודה לך.
770
עשיתי את המילוי עם תחתית ביסקויטים ויצא מושלם. התחסל מהר מידי.. תודה!
יפה אליהו
מה אפשר לשים במקום קמח רגיל . לחג הפסח שתהייה כשרה