פאי שוקולד (פרווה) חלומי מאת סיגל מירון

פאי שוקולד. רק מצמד המילים הזה אני כבררוצה לנגוס בחתיכה. ואם אפשר אז עם כוס תה אחרי ארוחת השבת.

המתכון הבא הוא מתכון מאוד קליל ומהיר, מתכון מנצח שלא צריך להפעיל שום מכשיר חשמלי במהלך ההכנה (מלבד תנור לאפייה) ואין צורך במצרכים מיוחדים.

והכי חשוב? הוא פרווה! ללא חלב בכלל. והטעם? גן עדן!!

IMG14_p23918_-פאי-שוקולד-פרווה IMG16_p23918_-פאי-שוקולד-פרווה

חומרים:

IMG11_p23917_פאי-שוקולד

לבצק:

  • כוס וחצי קמח רגיל
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 2כפיות קינמון
  • 3 וחצי כפות אבקת סוכר
  • 150 גרם מחמאה
  • 3 כפות מים

למלית:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 250 שמנת צמחית (קופסא קטנה)
  • 40 גרם מחמאה
  • ביצה
  • 3 כפות ליקר בטעם שאוהבים (לא חובה)

הוראות הכנה:

שלב א’: מנפים את כל החומרים היבשים של הבצק לקערה

IMG2_p23917_פאי-שוקולד

שלב ב’: מוסיפים את המחמאה (150 גרם)

IMG3_p23917_פאי-שוקולד

שלב ג’: לשים היטב עם הידיים את הבצק, מוסיפים מים תו”כ עד שמתקבל כדור חלק של בצק

IMG4_p23917_פאי-שוקולד

שלב ד:משמנים תבנית לפאי בעזרת המחמאה שנשארה ומשטחים בעזרת הידיים את הבצק בתוך התבנית (לא להיבהל משאריות המחמאה- זה ייספג בבצק בזמן האפייה וימנע ממנו להידבק לתבנית)

 IMG5_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד IMG6_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד

שלב ה’: מכניסים למקפיא להתייצבות ובינתיים מדליקים תנור ל170 מעלות ומכינים את המלית:

IMG7_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד

שלב ו’: מחממים בסיר את השמנת הצמחית עד לרתיחה ומכבים. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בתוך השמנת ולא נוגעים כ3 דקות.

IMG8_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד

שלב ז’: מערבבים היטב את השוקולד והשמנת עד שהתערובת אחידה:

IMG9_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד

שלב ח’: מוסיפים את שארית המחמאה שנשארה לנו (כ40 גרם) בקוביות לתוך התערובת החמימה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

IMG10_p23917_מתכון-לפאי-שוקולד

שלב ט’: מוסיפים את הביצה וטורפים היטב (זה הזמן להוסיף ליקר אם אוהבים).

שלב י’: מוציאים את הבצק מהמקפיא, יוצקים את המלית ותוכו ואופים כ35 דקות על השליש התחתון שבתנור.

IMG11_p23917_-פאי-שוקולד-פרווה

כשהפאי מוכן יש לתת לו לנוח ולהתקרר, אפשר לשמור במקרר מכוסה.

IMG12_p23917_-פאי-שוקולד-פרווה IMG13_p23917_-פאי-שוקולד-פרווה IMG14_p23917_-פאי-שוקולד-פרווה

כמה טיפים:

  • אני ממליצה להוציא מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר כדי שיהיה נימוח ורך.
  • אני אוהבת את המראה המחוספס שלו, אם אתן מעדיפות, אפשר לצקת מעל גנאש של שוקולד (שמנת ושוקולד מומסים יחדיו ביחס זהה) וזה יתן גימור מבריק לפאי.
  • ניתן גם לקשט מעל- בתמונה אני השתמשתי בסוכריות לקישוט (לא הגשתי איתן כי הן קשות יחסית לפאי) ודוגמא שעשיתי בעזרת אבקת סוכר ושבלונה (הנחתי על הפאי שבלונה מתחום היצירה, הצמדתי ומעל פיזרתי אבקת סוכר, הרמתי את השבלונה)
  • הקינמון הוא אינו חובה אבל הוא מה שנותן טוויסט לפאי ומעולה לכל מי שחוששת מ”טעם לוואי” כשעושים קינוח פרווה
  • ניתן להוסיף לפאי שקדים פרוסים או אגוזים ולהניחם על הבצק לפני ששופכים את המילוי
  • ניתן להפוך את הפאי לחלבי ולהשתמש בשמנת חלבית וב120 גרם חמאה (ולא 150).

תשאירו איזו תגובה פה למה, שאדע שהייתן כאן (:

בתיאבון וחג חנוכה שמח!

סיגל

אולי יעניין אותך