עוגת שוקולד מושחתת לפסח מאת סיגל מירון
מכירים את העוגה הזו – הפאדג’ שוקולד שאתם מתענגים על כל ביס הכי קטן והיא נשארת לכם בראש שנה שלמה? אז הנה
לפני שאני מתחילה- כן, העוגה מושחתת וטעימה בטירוף, ולא- אי אפשר בלי ביצים או להכין אותה פרווה, אל תשנו גרם אחד אפילו במתכון כדי שהיא תצא לכם מדוייקת, ממכרת ומעולה!
קונדיטוריה עילית זה פה (:
חומרים:
- 8 ביצים מופרדות (כן פסח, חג הביצים!)
- 160 מ”ל חלב (2/3 כוס)
- 120 גרם קמח מצה (יש אבקה דקה ויש את הרגיל- לבחירתכם)
- 300 גרם סוכר
- 300 גרם חמאה
- 300 גרם שוקולד
- לציפוי- 250 מ”ל שמנת, 200 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
שלב ראשון: לא להיבהל מרשימת המרכיבים, לשתות כוס מים ולהירגע ואז לגשת למלאכה
שלב שני: בקערה מערבבים חלמונים (הצהוב) ביחד עם חלב לתערובת חלקה ואז מוסיפים את קמח המצה ומערבבים (לא להיבהל, כשזה עומד, הקמח סופח את כל הנוזל)
שלב שלישי: ממיסים (במיקרו או בקערה על סיר מים חמים) שוקולד וחמאה
שלב רביעי: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי (להקציף כ3-4 דקות, לא להמשיך ולעשות קצף יציב של נשיקות)
שלב חמישי: מערבבים את התערובת השוקולד עם קערת תערובת החלמונים החלב והקמח לתערובת אחידה ונוזלית. ואז מקפלים בהדרגה את קצף החלמונים לתוך הבלילה עד שיש לנו תערובת אחידה ורכה.
שלב שישי: עוטפים תבנית בנייר אפייה (תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש), מכניסים קערת מים חמים לשלב התחתון לתנור שחומם מראש ל- 180 ויוצקים את התערובת לתבנית.
שלב שביעי: אופים 40-45 דקות, מוציאים לצינון ולאחר שמתקרר מכינים את הציפוי- ממיסים שוקולד ושמנת, שופכים מעל העוגה ומכניסים לקירור
שימו לב,
אלו מבינכם שאין להם סבלנות יחכו שהעוגה תתקרר דיה ויחתכו אותה. אל.
השקעתם כל כך הרבה? חכו לילה אחד במקרר או לפחות 6 שעות – תאמינו לי שזה ישתלם לגמרי. העוגה תתייצב ותהפוך מעוגת שוקולד טובה לפאדג’ חלומי ומושלם!
זהו, חג שמח ומהנה!
ולא, לצערי במתכון הזה לא מומלץ לעשות פרווה (אם אתם מתעקשים אז תחליפו חמאה במחמאה ושמנת בשמנת צמחית וחלב בחלב קוקוס או סויה) אבל אני מבטיחה לכם שהיא טעימה יותר בגירסא החלבית שלה (:
חג שמח וטעים!
תגובות
לירי
הי, אפשר להחליף את הקמח מצה בשקדים טחונים?
סיגל מירון
האמת שלא ניסיתי אבל זה רעיון מעולה והשנה אעשה כך