עוגת דבורים לראש השנה מאת סיגל מירון
כבר אמרתי לכם על כמה מתכונים שהם מעולים
זה מתכון קצת שונה לראש השנה, למי שרוצה לגוון מעוגות הדבש (:
מצרכים:
- עוגת ספוג רגילה (תכינו מה שאוהבים- זה החלק התחתון, אפשר אפילו שוקולד אבל זה לא משתלב בטעם של המשמשים)
- ג’לי משמש
- פחית משמשים משומרים
- שוקולד (לקישוט הדבורים)
- שקדים פרוסים (לכנפיים)
- עיניים מסוכריות (בכל חנות אפייה)
- שמנת
- גבינה
- מעט גלטין
- צלחות יפות של ליאת אנקורי (:
אופן ההכנה:
שלב א: אופים בתבנית מרובעת עוגת ספוג. שימו לב- אני השתמשתי במתכון קבוע שלי ופשוט שמתי בתבנית פי 2 בגודל כי רציתי עוגה נמוכה (את המתכון שאני השתמשתי אני מוסיפה לכן בסוף ההסברים)
שלב ב: בזמן שהשכבת ספוג מתקררת- אפשר להכין את הקישוטים- מסננים משמשים משומרים היטב ומנגבים אותם (המטרה שיהיו כמה שיותר יבשים כדי שהשוקולד שמזלפיים יידבק אליהן).
ממיסים מעט שוקולד מריר ומזלפים פסים על המשמשים שייראה כמו גב דבורה. עושים 2 נקודות של שוקולד ומדביקים את העיניים. שמים בצד שיתקשה (אני הכנסתי לקירור)
שלב ג: כשהעוגת ספוג התקררה, אפשר להכין את החלק האמצעי- אני הקצפתי שמנת (500) שהוספתי לה מראש חצי כפית ג’לטין (כי השכבה העליונה “כבדה”) עם גבינה לבנה (גביע) ופודינג וניל ומשטחים על העוגה ומכניסים לקירור/הקפאה להתייצבות.
שלב ד- אחרי שהעוגה יציבה (חשוב) מכינים ג’לי משמש (כתום) – אני השתמשתי בג’לי של חברת שופרסל, אחרי שעברתי כמעט כל ג’לי כתום שיש בשוק- הגעתי למסקנה שהנ”ל יש לו את הצבע הכי חזק. ושופכים מעל לקרם ומכניסים לקירור לייצוב מלא
שלב ה- כשכל העוגה שבנינו קרה ויציבה- מעבירים את הדבורים שהכנו ומוסיפים להם שקדים לכנפיים (:
חג שמח!
מתכון לעוגת ספוג קלה:
- 180 גרם קמח תופח
- 2 ביצים
- 120 גר סוכר
- 125 מ”ל שמן
- 125 מ”ל חלב
- סוכר וניל או תמצית וניל
- קורט מלח
מקציפים ביצים וסוכר ובהדרגה מוסיפים שמן וחלב.
מוסיפים את היבשים, מעבירים לתבנים ואופים כ25 דק בחום 180 מעלות
בהצלחה
חג שמח
תגובות