עוגת גבינה קרה ומהירה מאת סיגל מירון

אתחיל ואומר: זהירות – ממכר . כמה קל- ככה טעים (:

עוגת-גבינה-קרה-כותרת2
עוגת גבינה קרה (ללא אפייה) – אפשר להכין אותה כעוגה גדולה או לחלק אותה לכלים אישיים כמו שעשיתי פה
 עוגת-גבינה-קרה-חומרים

חומרים דרושים:

לתחתית:

  • 250 פתי בר
  • 200 חמאה

למלית:

  • 750 גבינה 5%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 500 שמנת להקצפה
  • 14 גרם ג’לטין (שקית)
  • מעט סוכר וניל/תמצית וניל

לציפוי:

  • שקית פירות קפואים
  • רבע כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)

כיצד מכינים?

שלב א’: טוחנים את הפתי בר עם החמאה ומרפדים את התבנית/צנצנות

עוגת-גבינה-קרה-שלב-א1

עוגת-גבינה-קרה-שלב-א2

שלב ב’:משרים את הג’לטין במעט מים חמימים ובינתיים מקציפים את השמנת.

עוגת-גבינה-קרה-ב4

עוגת-גבינה-קרה-שלב-ב3

שלב ג’: מערבבים את הג’לטין עם הגבינה והסוכר ומקפלים פנימה את הקצפת, תתקבל תערובת נוזלית מעט אבל אורירית.

עוגת-גבינה-קרה-ג1

עוגת-גבינה-קרה-ג3

עוגת-גבינה-קרה-ג2

שלב ד’: יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומכניסים למקרר להתייצבות והתקררות (4 שעות). את הציפוי מבשלים בינתיים (פירות וסוכר) ויוצקים על העוגה ומשאירים במקרר.

עוגת-גבינה-קרה-שלב-ד

שלב ה’: השלב הכי קשה, ההמתנה. להמתין להתקררות מוחלטת! (אני משאירה לילה שלם בקירור), אפשר לשמור כשבוע במקרר בקופסא סגורה.

חג שמח!

אולי יעניין אותך