עוגת גבינה ופירורים מאת זהבית שקד

מתכון עוגת גבינה ופירורים לכבוד חג השבועות

P14841_IMG01_עוגת-גבינה

כיצד מכינים ?

חומרים : (לתבנית קפיץ מס’ 26)

להכנת הבסיס :
חבילה פירורי ביסקוויטים – פתי בר שרוול שלם
100 גר’ חמאה מומסת

להכנת המלית :
1.5 שקיות ג’לטין ללא טעם(20 גרם)
1/2 כוס מים רותחים
150 מ”ל יוגורט טבעי 3% – גביע שלם
500 גר’ גבינה לבנה 5%
1כוס ורבע סוכר
1כף תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת מלימון שלם
2 מכלי שמנת להקצפה ( 500cc)
1 אינסטנט פודינג וניל
מיץ מחצי לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

לוקחים את הפירורים – שומרים 1/3 מהכמות בצד.
מערבבים את 2/3 הפירורים הנותרים עם החמאה עד שכולם יירטבו, מהדקים היטב לתחתית התבנית.
בקערה גדולה מערבלים את הגבינה עם הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והמיץ עד להמסת הסוכר.
בקערה בינונית יוצקים על הג’לטין את המים הרותחים ובוחשים עד שהוא נמס לגמרי, צלול וללא גושים. מצננים מעט. בוחשים פנימה את היוגורט.
מוסיפים לגבינה את היוגורט עם הג’לטין תוך ערבול. מצננים 5-10 דקות רק עד שהתערובת סמיכה מעט ( לא להניח לה להתקרש).
לחוד מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג עד שנוצרת קצפת יציבה מאוד.
מוסיפים לגבינה בשלוש פעמים ובתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה (אני מכניסה למיקסר ונותנת 2-3 פולסים עם המיקסר).
מעבירים לתבנית עם הפירורים, בעזרת מסננת מפזרים את שארית הפירורים מעל העוגה מכסים בפלסטיק ומקפיאים את העוגה לפחות ללילה.
את העוגה מוציאים מהמקפיא כ 4-5 שעות לפני ההגשה בעזרת מגבת טבולה במים רותחים משחררים את התבנית, את העוגה שומרים במקרר