עוגת בננות טבעונית – מתכון קליל וטעים מאת סיגל מירון
מתכון קליל ומנצח, מעולה לכל הזדמנות ובמיוחד לשבירת הצום כי הוא טעים יותר ביום למחרת (לאחר יום בקירור). אני מכינה אותו בכמה דרכים – האחת היא בצורתו הטבעונית ולעיתים כמתכון חלבי
חומרים דרושים:
- 3 בננות רכות ובשלות
- 2/3 כוס שמן
- מעט קינמון
- מעט מלח
- 2 כוסות קמח תופח
- כוס חלב קוקוס/חלב סויה (לגירסא החלבית ניתן לשים כוס חלב)
- 1/2 כוס סוכר
- כוס שוקולית
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפייה (לא חובה)
כיצד מכינים?
1. מחממים תנור ל170 מעלות
2. בקערה מערבבים שמן וחלב עד לתערובת אחידה
3. בקערה נפרדת מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לבלילה
4. מוסיפים לתערובת את הקקאו ואת הקמח. גם אם ניפינו כבר את החומרים- ממליצה לנפות שוב לקבלת תוצאה אוורירית יותר
5. מוסיפים שוקולד מגורד בפומפייה לתערובת
6. מערבבים את הכל יחד בעזרת מטרפה ויוצקים לתוך תבנית (אני אוהבת לאפות את העוגה בפיירקס וללא נייר אפייה במקרה הזה
7. אופים בתנור כ45 דקות
8. הבית יתמלא בריח מתקתק של בננות ושוקולד, תנסו לתת לעוגה כמה דקות להתייצב לפני שתחתכו אותה (קשה להתאפק, אני יודעת)
9. אם תשמרו על העגה במקרר- מחר היא תהיה טעימה אפילו יותר- מבטיחה!
בתיאבון,
סיגל
אולי יעניין אותך
תגובות
שרית אליתים
לא ראיתי בפוסט הזוכה איפה הסופגניה.. חח
Sigal.Miron
היא הייתה פה ועברה – היא כל יום ב8:00 בבוקר עוברת לפוסט חדש….