עוגת בננות טבעונית – מתכון קליל וטעים מאת סיגל מירון

מתכון קליל ומנצח, מעולה לכל הזדמנות ובמיוחד לשבירת הצום כי הוא טעים יותר ביום למחרת (לאחר יום בקירור). אני מכינה אותו בכמה דרכים – האחת היא בצורתו הטבעונית ולעיתים כמתכון חלבי

חומרים דרושים:

IMG_9916

  1. 3 בננות רכות ובשלות
  2. 2/3 כוס שמן
  3. מעט קינמון
  4. מעט מלח
  5. 2 כוסות קמח תופח
  6. כוס חלב קוקוס/חלב סויה (לגירסא החלבית ניתן לשים כוס חלב)
  7. 1/2 כוס סוכר
  8. כוס שוקולית
  9. 100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפייה (לא חובה)

כיצד מכינים?

1. מחממים תנור ל170 מעלות

2. בקערה מערבבים שמן וחלב עד לתערובת אחידה

IMG_9920

IMG_9923

3. בקערה נפרדת מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לבלילה

IMG_9919

4. מוסיפים לתערובת את הקקאו ואת הקמח. גם אם ניפינו כבר את החומרים- ממליצה לנפות שוב לקבלת תוצאה אוורירית יותר

IMG_9928


IMG_9929

5. מוסיפים שוקולד מגורד בפומפייה לתערובת

IMG_9937

6. מערבבים את הכל יחד בעזרת מטרפה ויוצקים לתוך תבנית (אני אוהבת לאפות את העוגה בפיירקס וללא נייר אפייה במקרה הזה

IMG_9940

7. אופים בתנור כ45 דקות

IMG_9948

IMG_9945

8. הבית יתמלא בריח מתקתק של בננות ושוקולד, תנסו לתת לעוגה כמה דקות להתייצב לפני שתחתכו אותה (קשה להתאפק, אני יודעת)

9. אם תשמרו על העגה במקרר- מחר היא תהיה טעימה אפילו יותר- מבטיחה!

IMG_9951

בתיאבון,

סיגל

אולי יעניין אותך