עוגיות שקדים מושלמות (מתכון עם 3 מרכיבים) מאת סיגל מירון

העוגיות המושלמות (והממכרות) הללו מתאימות לכל השנה אבל אני משאירה אותן לפסח כדי שיהיה לי למה להתגעגע כל השנה (:

העוגיות מורכבות מ3 מרכיבים בלבד, סופר קלות להכנה (מהירה) וגם ילדים יכולים להשתתף ולעזור! (השגחת הורים נחוצה בשימוש בתנור כמובן)

תתכוננו לנשנש אותן כל הזמן!

עוגיות-שקדים-11

עוגיות-שקדים-חומרים

חומרים:

  • 300 גרם שקד פרוס לבן
  • 2 חלבונים (גודל L)
  • 100 גרם אבקת סוכר

וכדי שלא תשכחו את המתכון אף פעם- שיטה שתעזור לכן לזכור- עוגיות 123 (1 שקית אבקת סוכר, 2 חלבונים, 3 שקיות שקדים)

הוראות הכנה:

שלב ראשון: בקערה טורפים קלות את החלבונים ומנפים פנימה את אבקת הסוכר (כדי שלא יהיו גושים)

עוגיות-שקדים-1

שלב שני: מערבבים היטב עד להיווצרות תערובת נוזלית לבנה ללא גושים

עוגיות-שקדים-2

שלב שלישי: שופכים פנימה את השקדים ומערבבים בעזרת כף את התערובת עד שכל השקדים עטופים בנוזל שהכנו.

עוגיות-שקדים-3

עוגיות-שקדים-4

עוגיות-שקדים-5

עוגיות-שקדים-6

שלב רביעי: על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה יוצרים עוגיות – מניחים כף במרווחים קלים, אפשר ומומלץ אפילו לעשות יותר דק ממה שבתמונה- ממש לשטח את העוגיות ולא לעשות “ערימה” כמו שאני קצת נסחפתי. וודאו שכל השקדים נוגעים אחד בשני כדי שיידבקו באפייה.

עוגיות-שקדים-8

שלב חמישי: אופים 10-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור) בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות

שלב שישי: מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו לגמרי! לא להתפתות לגעת בהן עכשיו- הן צריכות להתקרר לגמרי כדי שנוכל להרים אותן מהמגש (כשזה חם הן מתפרקות)

עוגיות-שקדים-9

שלב אחרון ומשמח במיוחד: טועמים, נהנים ומאחסנים בקופסא

עוגיות-שקדים-14

עוגיות-שקדים-13

כמה דגשים ורעיונות:

  1. את אבקת הסוכר תנפו- זה מאוורר אותה (:
  2. אם אתם רוצים עוגיות פחות מתוקות- פשוט תחליפו חצי מכמות אבקת הסוכר באבקת שקדים (שקדים טחונים)
  3. את העוגיות שמרו בקופסא (למרות שלפני שתסגרו אותה בטח כבר הכל ייגמר)

חג שמח וטעים!

אולי יעניין אותך