עוגיות שקדים מושלמות (מתכון עם 3 מרכיבים) מאת סיגל מירון
העוגיות המושלמות (והממכרות) הללו מתאימות לכל השנה אבל אני משאירה אותן לפסח כדי שיהיה לי למה להתגעגע כל השנה (:
העוגיות מורכבות מ3 מרכיבים בלבד, סופר קלות להכנה (מהירה) וגם ילדים יכולים להשתתף ולעזור! (השגחת הורים נחוצה בשימוש בתנור כמובן)
תתכוננו לנשנש אותן כל הזמן!
חומרים:
- 300 גרם שקד פרוס לבן
- 2 חלבונים (גודל L)
- 100 גרם אבקת סוכר
וכדי שלא תשכחו את המתכון אף פעם- שיטה שתעזור לכן לזכור- עוגיות 123 (1 שקית אבקת סוכר, 2 חלבונים, 3 שקיות שקדים)
הוראות הכנה:
שלב ראשון: בקערה טורפים קלות את החלבונים ומנפים פנימה את אבקת הסוכר (כדי שלא יהיו גושים)
שלב שני: מערבבים היטב עד להיווצרות תערובת נוזלית לבנה ללא גושים
שלב שלישי: שופכים פנימה את השקדים ומערבבים בעזרת כף את התערובת עד שכל השקדים עטופים בנוזל שהכנו.
שלב רביעי: על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה יוצרים עוגיות – מניחים כף במרווחים קלים, אפשר ומומלץ אפילו לעשות יותר דק ממה שבתמונה- ממש לשטח את העוגיות ולא לעשות “ערימה” כמו שאני קצת נסחפתי. וודאו שכל השקדים נוגעים אחד בשני כדי שיידבקו באפייה.
שלב חמישי: אופים 10-12 דקות (תלוי בעוצמת התנור) בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות
שלב שישי: מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו לגמרי! לא להתפתות לגעת בהן עכשיו- הן צריכות להתקרר לגמרי כדי שנוכל להרים אותן מהמגש (כשזה חם הן מתפרקות)
שלב אחרון ומשמח במיוחד: טועמים, נהנים ומאחסנים בקופסא
כמה דגשים ורעיונות:
- את אבקת הסוכר תנפו- זה מאוורר אותה (:
- אם אתם רוצים עוגיות פחות מתוקות- פשוט תחליפו חצי מכמות אבקת הסוכר באבקת שקדים (שקדים טחונים)
- את העוגיות שמרו בקופסא (למרות שלפני שתסגרו אותה בטח כבר הכל ייגמר)
חג שמח וטעים!
תגובות
רחל
כמה עוגיות יוצאות מהמתכון?
Sigal.Miron
25-30 תעשי אותן שטוחות יותר ממה שבתמונה (:
עדי יוליס
עוגיות מדהימות! קלות כל כך וטעימות כל כך, קצרתי מחמאות…. תודה!!!
Sigal.Miron
איזה כייף לשמוע! חג שמח וטעים (:
דניאלה
יצא טעים. יותר חטיף שקדים. תודה רבה
לאה
באיזה חלק בתנור לאפות ? תחתון או אמצעי
Sigal.Miron
האמצעי (:
סימי
היי
תודה רבה !
אפשר להחליף את אבקת הסוכר בממתיק סטיויה או סוכרלוז?
מחפשת מתכון בריא לילדה שנמנעת מסוכר וקמח לבן
תודה