עוגיות “שלגייה” נימוחות מאת לבל גוהר

אחד המתכונים הכי קלילים וטעימים שיש. בכל בית קפה אני מחפשת לטעום את הגירסא שלהם לאותן עוגיות קסומות ונימוחות והמסקנה הסופית שהמתכון הנ”ל הוא ה-מתכון ה-מנצח! 

עוגיות-שלגיה-1

חומרים:

  • 3 ביצים גודל L
  • 150 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • כפית של אבקת נס קפה
  • 3 כפות אייריש קרים
  • 120 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם אבקת שקדים (כוס)

לציפוי:

  • כוס סוכר
  • 2 כוסות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

שלב א’: מקציפים ביצים וחצי כוס סוכר כ4/5 דקות במיקסר עד שמקבלים קצף תפוח

שלב ב’: בזמן ההקצפה ממיסים במקבליל את השוקולד עם החמאה והאייריש קרים.

שלב ג’: מקפלים בעדינות את השוקולד ותערובת הביצים שהקצפנו ומוסיפים את שאר החומרים. מה שמתקבל זה תערובת סמיכה אך מעט נוזלית

שלב ד’: מעבירים את התערובת (מכסים את הקערה) שעשינו למקרר לפחות ל4 שעות שבמהלכה החומרים ייספגו והתערובת תתקשה (מי שרוצה להקל על עצמה שתעביר את התערובת לפיירקס מצופה בניילון נצמד כדי שאחכ יהיה אפשר לשלוף את התערובת ולחתוך לקוביות אחידות)

שלב ה’: מחממים תנור ל190 מעלות, יוצרים מהתערובת כדורים (קצת קטנים מפינג פונג), טובלים בקערת סוכר ומיד אחכ בקערת אבקת סוכר (הסוכר עצמו מונה מאבקת הסופר להירטב מהתערובת- לא לדלג עליו!) ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגה משטתחת מעט)

עוגיות-שלגיה-2

שלב ו’: אופים 8 דקות בלבד. העוגיות באפייה משטתחות מעט ונסדקות ונראות “רטובות” עדיין אבל בזמן הצינון הן מתייצבות ומתקשות, לא לאפות מעבר ל8 דקות אחרת הן מתייבשות והופכות לקשות ולא נימוחות.

עוגיות-שלגיה-3

מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה

אשמח אם תשאירו איזו תגובה פה למטה, שאדע שהייתן כאן (:

בתיאבון וחורף מוצלח

לבל

אולי יעניין אותך