עוגיות קסם מאת סיגל מירון

אני אוהבת להכין עוגיות עם הילדים שלי, זה יכול להפוך לשעה או שעתיים של יצירה כייפית וטעימה במיוחד

רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!

ואם אפשר לשלב סוכריות צבעוניות בפנים- אז מה יכול להיות טוב מזה?

אני מצרפת לכם מתכון מנצח (!!) לעוגיות חמאה שהוספתי להן סוכריות צבעוניות (המון). אפשר כמובן לעשות את העוגיות ללא הסוכריות או להחליף את הסוכריות במשהו אחר- לבחירתכם (לא הייתי שמה שוקולד, פחות מתאים).

 רשימת חומרים:

  • 250 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • כוס וחצי אבקת סוכר
  • ביצה L
  • תמצית וניל
  • כפית מלח
  • 2 ו3/4 כוסות קמח תופח (או קמח+אבקת אפייה)

הוראות הכנה:

שלב א: במיקס מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר לקציפה בהירה ויציבה.

שלב ב: מוסיפים ביצה ותמצית וניל

שלב ג: מוסיפים מלח וקמח עד שנהיה בצק

שלב ד: מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות ומערבבים.

שלב ה: מרדדים בין 2 ניירות אפייה מקומחות את הצק וחורצים עיגולים. אם קשה להרים את העוגייה מהנייר (נדבקה)- אז מכניסים למקרר את הבצק המרודד לכמה דקות ואז קל לשלוף ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

     

שלב ו: אופים בתנור שחומם מראש ל180, כ8-10 דקות (עד שמתחיל להזהיב, לא לאפות יותר מידי!). מוציאים לקירור ואז מעבירים לקופסא

 

שימו לב

אפשר לעשות בכל צורה שאוהבים!

אפשר להחליף את הסוכריות באגוזים/פקאנים קצוצים

אפשר לטבול חצי מהעוגיה בשוקולד (אחרי האפייה)

אפשר לפזר אבקת סוכר מעל בהגשה

 

לאור השאלות החוזרות:

את המצלחות המאויירות (מלמין! כל הילדים קיבלו) רכשתי מדריה– לחצו כאן אם אתן רוצות גם

את הצלחות קרמיקה (כן זו עבודת יד!) רכשתי מליאת אנקורי- לחצו כאן אם אתן רוצות גם

בתיאבון,

תהנו מההתמכרות החדשה!

 

שימו לב

 

אולי יעניין אותך