עוגיות מרציפן ביתיות לפסח מאת סיגל מירון
אני אוהבת להכין עוגיות עם הילדים שלי, זה יכול להפוך לשעה או שעתיים של יצירה כייפית וטעימה במיוחד. ואז מגיע פסח וכולם מפחדים להכין בבית לבד
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
אז קודם כל- לא לפחד! יש כמה רעיונות שתוכלו להכין כמו:
ויש את העוגיות מרציפן הכל כך קלות להכנה הללו והכל כך טעימות (פי מיליון מכל מרציפן קנוי שתקנו בחנויות וכמובן כלכלית הרבה יותר נוח לכיס)
רשימת חומרים:
- 2 כוסות אבקת שקדים
- 2 כוסות אבקת סוכר
- חלבון ביצה (אפשר אפילו מדיום)
- תמצית שקדים
- מי ורדים
הוראות הכנה:
שלב א: במג’ימיקס אני מערבבת טוב טוב את אבקת השקדים ואבקת הסוכר שיתמזגו ביניהם וכך לא יהיו גושים
שלב ב: מוסיפים תמצית שקדים (כפית בערך) ומי ורדים (כף בערך). אני רושמת *בערך* כי זה עניין של טעם- אפשר להוריד ולהוסיף לפי הטעם שאוהבים
שלב ג: מוסיפים את חלבון הביצה (לא לדאוג, הביצים שקונים בסופרים בארץ מפוסטרות)
שלב ד: מעברלים קצת עד שמקבלים גוש ומוציאים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה (בינתיים מנקים ומכינים לנו משטח נקי לעבוד בו)
שלב ה: לאחר שהבצק “נח” קצת במקרר מוציאים החוצה- הוא לא דביק ונעים לעבודה. קורצים עיגולים או שאר צורות (משחקים בו כמו פסטלינה ויווצרים צורות. אפשר להכין גם “פירות” ולהשתמש בעוקץ לתפוחים ותפוזים בתבלין הציפורן. ניתן לבצוע עם צבעי מאכל ופשוט… להשתולל!
הנה כמה תמונות מהרשת:
שימו לב
- אפשר לעשות בכל צורה שאוהבים, כל צבע וכדומה!
- אפשר לעטוף בשומשום/קודקוס או בלי כלום
- אפשר לשמור במקרר את המרציפן כחודש ובמקפיא חצי שנה
- חג שמח!
בתיאבון,
תהנו מההתמכרות החדשה!
תגובות