עוגיות חמאה לב בציפוי רויאל אייסינג
מתכון ( ל- 50 עוגיות קטנות) טעימות שאי אפשר לעמוד בפניהם כשהן יוצאות חמות מהתנור.
חומרים דרושים:
200 גרם חמאה
2.5 כוסות קמח
1 כפית א.אפיה
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1 כף מים קרים
אופן הכנה:
1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
2. מכניסים את החמאה, סוכר, קמח ואבקת אפייה למעבד מזון ומעבדים את החומרים יחד עד שמתקבלים פירורים.
3. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים רק עד שהכל מתאחד ונוצר בצק.(ממש מספר שניות)
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בעזרת מערוך וקורצים צורות בעזרת חותכנים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 20 דקות בערך עד שהעוגיות טיפה זהובות על גבול הלבנות (זהירות לא לאפות יותר מדי שלא יתייבשו)
להכנת הרויאל אייסינג:
1 חלבון מביצה אחת
175 גרם אבקת סוכר כפית מיץ לימון טרי צבעי מאכל (אם רוצים לצבוע)
אופן הכנה:
טורפים את החלבון והלימון יחד במטרפה ידנית ולאט לאט מתחילים להוסיף את אבקת הסוכר עד שנוצרת מן משחה , מחלקים לקערות ומוסיפים צבעי מאכל. שמים כל צבע בשקית זילוף ומחוררים חור קטן מאוד בכדי להתחיל לקשט.
טיפים :
טיפ 1 – שימו לב שהרויאל מתייבש מאוד מהר באוויר לכן אם אנו לא משתמשים בצבע מסוים ישר יש להכניס אותו בינתיים למקרר(בתוך השקית זילוף)
טיפ 2 – לקשט כיד הדמיון
טיפ 3 – אם נשאר לכן מהרויאל ניתן לאחסן עד שבוע במקרר
טיפ 4 – מי שלא רוצה להשתמש בחלבון חי יכולה לקנות תחליף לחלבון שנקרא אלבומין ואותו מערבבים עם האבקת סוכר ומים.
תגובות
אור
מתכון לא טוב בשביל העוגיות האלו.. הכנתי והכל תפח. צריך מתכון ללא אבקת אפייה שישמור על הצורה של העוגייה.
אור
הכנתי שוב ויצא לי טוב, אולי הוספתי יותר מידי אבקת אפייה
א
הי, צריך לחכות שהעוגיות יתקררו לפני שמקשטים אותם ברויאל אייסינג?
שני בוארון
היי, מתכון מעולה, הכי טוב שהכנתי! האייסינג גם מהמם. רק שלקח כמה שעות עד שהאייסינג התייבש..
יש משהו שצריך להוסיף כדי שזה יתקשה מהר?
רותי
הרויאל אייסינג יצא נהדר! תודה
יונית
תודה על המתכון. חבל שלא כתוב כמה מיץ לימון כי נראה לי ששמתי יותר מדי ויצא לי נוזלי מדי למרות שהוספתי עוד אבקת סוכר וגם משום מה נפרד לי הסוכר מהמיץ וזה לא נשאר אחיד.
ק
כמה גרם קמח זה בכוס?