עוגה מושלמת לפסח מאת סיגל מירון
יש כמה עוגות שמככבות אצלי כל שנה בפסח (לינקים בהמשך הפוסט) והשנה החלטתי להתחכם קצת
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
העוגה שפה היא בהשפעת פורים שבו הכנתי מקרונים רבים כמשלוחי מנות ואז אמרתי לעצמי שמקרון זה הכי פסח שיש- אז למה לא נלך על משהו גדול? (:
אז בגדול מה שעושים זה עובדים לפי ההדרכה המעולה והקלה שפה: מקרונים- הדרכה מצולמת
כל כמות זה למקרון אחד ענק, כדי להרכיב את העוגה צריך סה”כ שניים.
את המילוי באמצע עשיתי על בסיס של גנאש מוקצף או בעברית פשוטה- המסתי שוקולד עם שמנת, קיררתי קצת ואז ערבבתי אותו עם שמנת נוספת שהקצפתי. (זו השיטה הקלה)
חומרים:
לעוגה ענקית (26) כמו בתמונה- הספיקה לכ20 פרוסות מפנקות ממש יש להכין פעמיים (המתכון הוא ל”דיסקית” אחת של עוגה, לכל עוגה מכינים 2- אפשר ב2 צבעים שונים!)
-
90 גרם חלבון (כן, לשקול!)
-
200 גרם אבקת סוכר
-
120 גרם שקדים טחונים
-
30 גרם סוכר לבן
-
צבע מאכל ג’ל (לא הנוזל שקונים בסופר)
אופן ההכנה:
יש להיכנס להדרכה המצולמת לכל השלבים ובמקום להכין מקרונים קטנים- להכין אחד גדול כמו פה:
במקביל מכינים את המילוי:
-
שמנת מתוקה של 500 מ”ל-מחלקים ל2
-
250 מ”ל – ממיסים עם 200 גרם שוקולד עד שיש קרם אחיד, מצננים.
-
מקציפים את החצי השני ומוסיפים את תערובת השוקולד פנימה
זה מה שיוצא:
(אני הוספתי כף אחת של פודינג וניל כדי לוודא שהתערובת תחזיק היטב- לא חובה)
ואז מרכיבים-
את התחתית של אחת מדסקיות המקרון הענק מניחים בצלחת שטוחה (לא כדאי להזיז אח”כ אז תחשבו היטב על הכלי)
ואז משתוללים עם הקצפת- אני נתתי לילדיםפ הגדולים שלי (בני 5.5) לזלף- הם עפו על זה!! (זה מסביר את הבלאגן שבזילוף.
זה לא באמת משנה כל כך איך זה נראה- אחכ מניחים את הדיסקית השניה של המקרון הענק ולוחצים מעט ממילא (:
ואחד הקטנים שלי שלא יכול להתאפק:
לאחר יום בקירור אפשר כבר לפרוס אותה- אפשר לשמור כמה ימים במקרר (אם לא תחוסל).
אפשר במנקום שמנת להקצפה להשתמש בשמנת צמחית להקצפה- אם אתם לא כל כך אוהבים את הטעם שלה- הוסיפו לה כף נס קפה מומס (:
חג שמח ומתוק
אולי יעניין אותך
תגובות