סופגניית ממולאת טראפלס שוקולד מאת סיגל מירון
יש המון סוגי סופגניות היום, החל מהקלאסית עם הריבה ועד למלוחות עם קרמלים משוגעים ופירות
בינינו, אין על הסופגנייה של הסופר עם הריבה (כי זה מזכיר את הילדות) אבל מבחינה בריאותית הכי כייף להכין בבית (חומרים טובים ושמן נקי).
מה שכן, אני פחות מתחברת לסופגניות שמעריפים עליהן מלמעלה קישוטים אכילים ותוספות, בעיקר כי קשה לאכול את זה (יש גבול כמה גדול הילדים יכולים לפתוח פה) ואני יותר אוהבת את המילויים השונים (ריבת חלב/ריבה/שוקולד ואפילו חמאת בוטנים!).
אז החלטתי לעשות משהו קצת שונה, למלא את הסופגנייה לפני הטיגון ולא להזריק לה אחרי את המילוי (:
חומרים דרושים:
- בצק לסופגניות – לחצו כאן למתכון מנצח
- שמנת מתוקה (250 מ”ל)
- שוקולד מריר וחלב (400 גרם)
- 50 גרם חמאה
כיצד מכינים?
שלב א: מכינים את הבצק ושמים בצד להתפחה ראשונה.
שלב ב: בינתיים מכינים את הטראפלס: מרתיחים את השמנת (שימו לב שהיא לא גולשת אלא רק מתחילה לבעבע ולהוריד מהגז)- שופכים אותה על השוקולד (השבור) והחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
שלב ג: מכניסים את התערובת למקפיא (לזירוז תהליכים. אם אתם מכינים טראפלס יום קודם אז שימו במקרר להתייצבות).
שלב ד: התערובת התייצבה, זה הזמן להכין ממנה כדורים ולהניח אותם בצד. (זה השלב לתת לילדים לעזור לכם ולעשות כדורים)
שלב ה: לוקחים מהבצק עיגול ופותחים אותו מעט עם היד
שלב ו: מכניסים לתוך העיגול את כדור הטראפלס וסוגרים סביבו היטב עד שנוצר לנו כדור בצק ולא רואים את השוקולד.
שלב ז: גוזרים ניירות אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע את הסופגנייה הממולאת להתפחה (כשעה)
שלב ח: מטגנים את הסופגניות ומניחים בצד לקירור.
שימו לב!
- אם אתם אוכלים את הסופגנייה כשהיא חמה- הטראפלס יהיה נוזלי, טעים ונימוח, כמו מילוי של שוקולד קרמי.
- אם יש לכם סבלנות לחכות או שאתם פשוט אוכלים את הסופגנייה קרה יותר- הטראפלס ייתגבש חזרה ויחזור להיות טראפלס רך ומשגע.
- כך או כך, שתי הדרכים מעולות, בתיאבון!
- אם נשאר לכם בלילת טראפל, כדררו אותם וטבלו אותם בקקאו טוב והנה לכם טראפלס מעולים!
- הכמות הנ”ל מספיקה לקילו בצק וייצאו לכם כ40 סופגניות בינוניות.
תגובות