סופגניות אשל זריזות מאת סיגל מירון
לפעמים אין לי זמן או סבלנות להכין את הסופגניות הנהדרות שאני מכינה כל שנה (מתכון) ואני מחפשת משהו זריז וקליל.
לחמניות אשל הן בדיוק ה-דבר לכך (אני הכנתי חצי כמות, יצא 30 יחידות, אם יש אורחים-תכינו כפול- זה נאכל במהירות)
חומרים:
- קילו קמח תופח/ קמח רגיל+אבקת אפייה (על קילו שמים 2 שקיות)
- 4 ביצים שלמות (גודל L)
- 1 כוס סוכר
- רביעיית אשל
- 2 שקיות סוכר וניל (לא חובה)
- שמן לטיגון
לטבלת המרה של כמויות למשקל מדוייק לחצו כאן
הוראות הכנה:
שלב א’: מנפים קמח לקערה ומערבבים את החומרים היבשים יחדיו (קמח, סוכר, אבקת אפייה)
שלב ב’: מוסיפים את הביצים והאשל לקערה ומערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים
שלב ג’: בסיר עמוק מחממים שמן (כ1.5 ליטר)
שלב ד:בעזרת 2 כפות מכניסים כל פעם עיגול בצק לתוך השמן, לא לדאוג אם זה נראה קטן, זה תופח!
שלב ה’: כשזהוב- הופכים צד (כ4 דקות לכל צד)
שלב ו’: מוציאים מהשמן לקערה עם נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר
שלב ז’: בתיאבון וחג חנוכה שמח!
בתאבון,
סיגל
אולי יעניין אותך
תגובות
זהבית שקד
נראה מעולה!!
יש משלוח?
תמי
היי נראה מעולה!
יש תחליף פרווה לאשל? כלומר ממש בא לי שינגסו בהן מחר בארוחה. אבל הארוחה עם בשר
בכל מקרה הסופגניות אשל מעולות – אכין אותם ליום אחר
ענבל
האם אפשר להמיר את האשל בשמנת או יוגורט ביו?
סיגל מירון
כל עוד זה סוג של לבן וזה אותו מרקם ואחוזי שומן אז בכייף
שירי
איך את ממליצה לשנות את המתכון אם אני רוצה לעשות אותו מלוח?
Sigal.Miron
הייתי מכינה מתכון אחר- של צוריוס מלוחים אולי