סוכריות גומי בהכנה ביתית מאת סיגל מירון
לסוכריות גומי יצא שם רע מלא בחומרים וכימיקלים מיותרים. אז מה עושים? מכינים לבד!
לקחנו את הילדים לאכול גלידה בגלידריה חמודה וכשנכנסו היו שם קופסאות ומיכלים ענקיים מלאים ב… סוכריות גומי! מיותר לציין שהילדודס ויתרו ושכחו מהגלידה וכל מה שרצו זה סוכריות. אז חזרתי הביתה ולמחרת כבר עמדתי ורקחתי להם סוכריות גומי – כשאני יודעת בדיוק מה נכנס ומה לא. בריא, זה לא (בכל זאת ממתק) ובהחלט הרבה פחות נורא מהמוצר הקנוי.
חומרים דרושים:
- 2 חבילות של ג’לטין (ס”ה 56 גרם יחדיו)
- כף קורנפלור
- חצי כוס מים קרים
- כוס סוכר לבן
- 2 כפות סירופ תירס (אפשר גלוקוזה גם)
- כוס וחצי מים
- צבעי מאכל ותמציות טעם- לפי מה שאוהבים.
איך מכינים?
שלב א: בקערה שמים ג’לטין עם חצי כוס מים וכף קורנפלור, מערבבים ונותנים לג’לטין לספוח נוזלים. ממיסים במיקרו כמה שניות ומערבבים עד שיש נוזל שקוף.
שלב ב: מרתיחים כוס וחצי מים עם סוכר וסירופ תירס ומוסיפים פנימה את תערובת הג’לטין שבקערה.
שלב ג: מבשלים הכל יחד היטב וממתינים עד שהתערובת תגיע לכ- 102 מעלות.
שלב ד: מחלקים את הנוזל שקיבלנו לקערות לפי כמות הצבעים/טעמים שנרצה. מוסיפים לכל קערה צבע מאכל ותמצית טעם, לפי מה שאוהבים.
שלב ה: יוצקים את הנוזל לתבניות סיליקון שונות ונותנים לנוזל להתקרר לגמרי ואז מכניסים לקירור לכ- 4 שעות להתייצבות מלאה.
שלב ו: מחלצים את הסוכריות מהתבניות וטובלים במעט סוכר.
בתיאבון (:
אולי יעניין אותך
תגובות
רויטל
איזה רעיון נהדר. רק מה עושים למי שאין מד טמפרטורות…
Sigal.Miron
האמת שאני ממליצה להזמין מאלי אקספרס מדחום חמוד- זה מעולה (ועולה גרושים!)
בינתיים, אחרי שאת מערבבת בין החומרים שבקערה לבין אלו שבסיר- תביאי לרתיחה ותמשיכי על אש גבוה כ15 דקות (מבעב וחם בטירוף) זה הזמן שלקח לתערובת שלי להגיע ל102 מעלות
ציפי
אם אני מכינה בתבניות צורות ונגמר המקום, ואז אני מחכה שיתקשה מוציאה ורוצה לשפוך מה שנשאר, אני מרתיחה שב? או שזה כבר לא טוב ועדיף פשוט להכין בפעמיים?