מתנה נפלאה, אישית ומושקעת לפסח מאת סיגל מירון
פסח אוטוטו בפתח ואני לא יכולה להתאפק וחייבת להכין מתנה למארחים מעשה ידיי.
אז החלטתי על מארז קטן וחביב שכולל בתוכו אוכל כמובן (ממילא כל החג הזה אוכלים, אז לפחות שיהיה משהו שהכנתי לבד והכנסתי בו הרבה אהבה), קערה שימושית ומשהו יצירתי שהכנתי לבד.
חומרים:
- קערה/קופסא
- צנצנות לפי מספר הממרחים שרוצים להכין- פה השתמשתי ב4 צנצנות שמצאתי בבית- כולן ממוחזרות (צנצנות ריבה וכדומה)
- מפיות נייר/בדים וגומיות- לקישוט הצנצנות
- מדבקות לתיאור תכולת הצנצנת
- לחמניות לפסח
- נייר משי- ניתן להשתמש בנייר גרוס או צלופן מקומט
- בובה שתופרים לבד- כל משהו שהוא אישי ויהיה מזכרת
אז איפה מתחילים?
קודם כל את הקערה קניתי ב – 5 ש”ח בחנות מקס סטוק, ניתן להשתמש בכל קופסא או קערה שאתם מוצאים.
בפנים שמתי נייר משי אדום – ניתן לרכוש בחנויות יצירה או באליאקספרס (קחו בחשבון שרכישה מחו”ל לוקחת בערך חודש עד שהמוצר יגיע)
בינתיים מכינים את הצנצנות:
בצנצנת אחת שמתי נשיקות, ניתן למצוא את המתכון פה
את 3 הצנצנות הנוספות עיקרתי (אני “מבשלת” אותן בסיר מים רותחים כמה דקות על מנת שיהיו נקיות היטב).
ב – 2 מהצנצנות שמתי ריבה שהכנתי לבד.
איך מכינים ריבה ?
גשו לשוק, בחרו פרי שאתם ממש אוהבים (לא כל פרי מתאים לריבה אז לכו יותר על פירות קשים כמו תפוח ואגס אם זו פעם ראשונה שלכם). ניקיתי את הפרי היטב – אין צורך לקלף! ובישלתי בסיר על אש נמוכה ביחס של 1:1- על כל קילו פרי נקי שמתי קילו סוכר ומקל קינמון.
בריבת התפוז הסיני התהליך היה שונה – הרתחתי את התפוזים מספר פעמים (את המים כל פעם מחליפים) על מנת להוציא את המרירות מהם. לא לדאוג, יישאר מלא טעם בזמן הבישול הריבה נראית נוזלית, ברגע שהיא תתקרר היא תתגבש ותיקרש ותהיה צמיגית. הרביה מוכנה כאשר אתם לוקחים כף ורואים שהיא מקבלת מרקם צמיגי שמזכיר דבש.
בצנצנת הרביעית והאחרונה שמתי פסטו.
איך מכינים פסטו ?
חצי קילו עלי בזיליקום- יש לשטוף היטב ולהפריד את כל העלים מהגבעולים. (את הגבעולים זרקתי). במג’ימיקס (או סטיק ידני) שמים שן שום (אפשר גם 2 אם הן קטנות), 100 גרם אגוזי מלך (או צנוברים אבל זה ייקר את העסק), טוחנים היטב למשחה ומוסיפים את העלים. ממשיכים לטחון עד למשחה ירוקה ומוסיפים חצי כפית מלח.
לאחר מכן לוקחים שמן זית ותוך כדי שהמג’ימיקס/סטיק פועלים שופכים בזילוף איטי את השמן עד שמגיעים לממרח במרקם הרצוי (כחצי-כוס שמן זית). טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. יש הנוהגים להוסיף פרמזן לפסטו אך אני נמנעת לחיי מדף ארוכים יותר.
את הצנצנות עצמן “קישטתי” בעזרת מפית שחתכתי ל – 4 חלקים (ממש כמו הקיפולים שלה) והצמדתי בעזרת גומייה. (רעיונות לקישוט צנצנות ניתן לראות פה)
את הצנצנות ניתן לרכוש פה:
צנצנת 1 עולה 2 ש”ח בלבד (צד ימין)
צנצנת 2 עולה 1.72 ש”ח (אמצעית)
צנצנת 3 עולה 3.5 שח (צד שמאל)
לאחר מכן השתמשתי במדבקה צבעונית שקניתי באליאקספרס (ניתן להזמין פה אבל קחו בחשבון שלקח לזה שבועיים להגיע), ציינתי בטוש דק את שם המוצר ומרכיבים שחשוב לדעת.
כשהצנצנות מוכנות אפשר להכין את הלחמניות (ממליצה להכין ביום נותנים את המתנה- הן הכי טעימות כשהן טריות אך נשמרות היטב כמה ימים).
כיצד מכינים לחמניות ? לחצו כאן להדרכה ומתכון
ממתינים שהלחמניות יתקררו מעט ומרכיבים את מארז המתנה:
מוסיפים בובה עבודת יד (איך אפשר בלי ינשוף קטן?)
ומוסרים למארחים בגאווה ואהבה גדולה.
חג שמח!
(בקרוב ההדרכה כיצד מכינים ינשופים בעלות של כמה שקלים בודדים וללא מכונת תפירה)
תגובות
אורנה
מדליק!!! אהבתי 🙂
אורנה
מדליק!!! אהבתי ואשמח להדרכת ינשופים.
Sigal.Miron
כבר ביום ג הקרוב היא תעלה (:
Sigal.Miron
תודה רבה!!
Sigal.Miron
תודה רבה (:
שרון מזרחי
היי שלום,
כמה צנצנות יוצא סה”כ מהפסטו והריבה?
Sigal.Miron
הכנתי כמה גדלים- מקילו של פירות יצאו לך כ4 צנצנות של ריבה (5 אם הצנצנת קטנה יותר)
liat
האם ניתן לצנצנות יש מספר מינימום להזמנה?(3 הצנצנות שמופיעות)
Sigal.Miron
זה לא מינימום אלא הן באות במארזים – כנסי ללינק יש שם מחיר וכמות (:
לילך
הי, כמה זמן מראש ניתן להכין את הפסטו והריבות? ומתי תפורסם ההדרכה להכנת ינשוף?
Sigal.Miron
ריבה תחזיק מעמד כחצי שנה, פסטו מחזיק בקירור כשבוע, ניתן להקפיא אותו ולשמורו בהקפאה מספר חודשים (:הדרכת הינשוף תפורסם מחר, 19/3 (:
דפנה
פשוט מקסים! הורדת את הקישור לצנצנות?
ליאת
האתר פשוט מדהים! אני לא מוצאת את ההדרכה לבובת ינשופים איך אני מוצאת אותה?