מרק התירס הכי טעים שיש! מאת סיגל מירון
משהו פתאום הזכיר לי את אמצע שנות ה90, מרק התירס המושלם שהיה בסינית האדומה (שנסגרה לאחרונה) והקרירות בחוץ
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
הייתי בערך בת 16, האזנתי כל ערב לרדיו (כן, פעם לא היו 800 ערוצים בטלוויזיה, ווי פיי וסלולרי שיש בו אינטרנט) לתוכנית של דן תורן “הכאנדן שואו” וכל הזמן השתתפתי בחידות ודיונים ועליתי לשידור (כן, לא היה הרבה מה לעשות כנראה).
באחת הפעמים זכיתי בארוחה זוגית ב”סינית האדומה”.
אני ומסעדה? בגיל 16? (שוב, זה לא כמו היום, בקושי אוטובוסים היו אמיפה שגדלתי ואז לא דמיינתי שאתגלגל בסוף להיות שפית)
אז לקחתי את החברה הכי טובה ונסענו במונית לערב מעולה בסינית האדומה ושתיתי שם לראשונה את המרק תירס הכי טעים שיש שלעולם לא אשכח.
תמיד חלמתי לחזור ולאכול אותו שוב אבל כנראה משהו בסיטואציה של תמימות גיל 16 עם הקרירות והזכייה זה משהו שאי אפשר לשחזר (:
אם שרדתן את הסיפור עד פה, אז אפנק אתכן במתכון ששיכללתי לעצמי עם השני בניסיונותי להתחקות אחר המרק הנהדר שאכלתי שם.
אהה והכי חשוב? זה קל, מהיר ומנחם ביותר בחורף הנהדר שלנו.
רשימת חומרים:
- 2 קופסאות שימורים של תירס או חצי שקית של תירס קפוא
- פלח ג’ינג’ר טרי
- סויה בהירה – 4 כפות
- ציר עוף – אל תתעצלו להכין ולשמור. אם אין לכן וממש בא לכן על המרק אז תשתמשו (למרות שאני לא ממליצה באבקת מרק עוף- 2 כפות מהולות ב2 כוסות מים חמים)
- 2 ביצים גודל L
- שמן שומשום- כף
- קורנפלור- 2 כפות
הוראות הכנה:
שלב א: אם משתמשים בקופסאות שימורים- שמים אותן בקערה עמוקה (מסננים, מוסיפים את המים עם אבקת המרק או את הציר עוף) וטוחנים. אני טוחנת חצי וחצי משאירה גרגירים (הכי טעים)
שלב ב: בסיר שמים ג’ינג’ר ואת התירס (שמעורבב עם המרק עוף) ומבשלים כחצי שעה (לא לשכוח לערבב כדי שלא יישרף)
שלב ג: בכוס שמים 2 כפות קורנפלור ומסיפים מים חמים- מערבבים עם מזלג עד שנמס (כמה שאפשר). מוזגים את התערובת דרך מסננת לסיר ומערבבים (זה מסמיך את המרק)
שלב ד: מוסיפים סויה, שמן שומשום וטועמים- אם חסר משהו מוסיפים
שלב ה: שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב. מוזגים בזרם דק את הביצים לסיר המבעבע ומערבבים תו”כ- הופה! נטיפי ביצים (:
שלב ו: מבשלים עוד 5 דקות ומגישים חם וטעים
תגובות