מקרונים, כל אחד יכול מאת סיגל מירון
לעוגיה הקטנה והמרגשת הזו יצא שם של קשה להכנה. אז זה הזמן לנפץ את המיתוס ולחגוג עם המתכון הקליל הבא
חומרים דרושים:
- 90 גרם חלבון (כן, לשקול!)
- 200 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם שקדים טחונים
- 30 גרם סוכר לבן
- צבע מאכל ג’ל (לא הנוזל שקונים בסופר)
איך מכינים?
שלב א: אני אוהבת “להשביח” את החלבונים שלי בכך שאני פשוט שוברת ומפרידה יום-יומיים לפני ההכנה ומשאירה במקרר בכלי סגור ,המים שבחלבון מתאדים, אבל זה לא חובה. השלב הבא זה לשקול את כל המרכיבים מראש, לפני שמתחילים להכין את המקרונים.
שלב ב: את אבקת השקדים ואבקת הסוכר שמים יחד במעבד מזון ומפעילים לכמה דקות (חשוב לערבב את אבקת הסוכר יחד עם השקדים כדי למנוע מהשקדים להפוך למרציפן) ולאחר מכן מנפים במסננת (את מה שלא עבר מוציאים).
שלב ג: במיקסר מקציפים חלבון וסוכר עד שהקצף לבן ורך (כמו קצף גילוח, לא מקציפים לקצף קשה מידי) ומוסיפים בשלב זה את צבע המאכל שרוצים.
שלב ד: מקפלים (בעזרת לקקן) את תערובת השקדים לתוך קציפת הביצים (אני אוהבת לעשות את זה ב- 3 “נגלות” כדי שהערבוב יהיה טוב, עד שיש מרקם אחיד, מעט נוזלי וסמיך
שלב ה: זילוף המקרונים: מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר חלק, מזלפים עיגולים אחידים בגודלם (ניתן לזלף על תבנית סיליקון כמו בתמונה או לחילופין על נייר אפייה שציירתם עליו עיגולים זהים מראש) ומשאירים את העוגיות כחצי שעה – שעה על השיש לפני שהם נכנסים לתנור. המטרה היא שהעוגיות יתייצבו ויקבלו “קרום” דק לפני הכניסה לתנור.
שלב ו: אופים כ- 14 דקות ב- 190 מעלות ומוציאים לקירור מוחלט לפני שמרימים את העוגייה.
מזל טוב, יש עוגיות מקרון יפות!
ועכשיו נעבור למילוי:
בעקרון ניתן “להשתגע” עם המילוי, אני מקפידה על הכנת גנאש משוקולד איכותי והוספת טעם (אפשר גם להוסיף צבע), מילוי העוגייה והכנסתה למקרר (כן, את העוגיות שומרים בקירור עד 5 ימים ומוציאים 5 דק לפני ההגשה)
חומרים:
- שוקולד לבן
- שוקולד מריר
- חמאה
- שמנת להקצפה
- צבע מאכל (לא חובה)
- תמציות טעם (השתמשתי בתמציות המעולות של ליאת בר תור) בטעם לימון ותות.
כיצד מכינים:
למילוי לימוני:
שלב א: מחממים 75 מ”ל שמנת (1/3 כוס) וכשרותח שופכים על 200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות. מוסיפים גם 30 גרם חמאה ומערבבים עד שנוצר קרם אחיד, מוסיפים 5-6 טיפות תמצית לימון ונותנים למלית להתקרר.
שלב ב: כשהמלית קרה, מעבירים לשקית זילוף והמלית מוכנה לעבודה.
למילוי שוקולד תות:
שלב א: מחממים 150 מ”ל שמנת (1/2 כוס) וכשרותח שופכים על 150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות. מוסיפים גם 40 גרם חמאה ומערבבים עד שנוצר קרם אחיד, מוסיפים 5-6 טיפות תמצית תות ונותנים למלית להתקרר.
שלב ב: כשהמלית קרה- מעבירים לשקית זילוף והמלית מוכנה לעבודה.
שלב זילוף המקרונים!
עכשיו יש לנו מקרונים מוכנים (ניתן לשמור אותם בהקפאה אם לא מילאנו אותם עדיין) ומלית מוכנה.
אנחנו מזלפים על צד אחד ומחברים בתנועה סיבובית את המקרון השני (כך כל המילוי ייתפרס על כל השטח ולא יימעך).
אני אוהבת לזלף כל פעם כ- 10 יחידות, לחבר ואז להמשיך. תראו איך נוח לכם.
אפשר גם לקשט את המקרון המוכן בעזרת מכחול וקצת צבע מאכל (:
תגובות
ערבה
חובה תמציות טעם? אפשר בלי? מילוי שהוא לא שוקולד?
?
ניראה פשוט למדי…. לכמה עוגיות הכמות הזו מספעקה ובמידה והשתמשתי בתבנית סילון מחולקת.. ?
רעות
היי
אם אני רוצה להכין מקרון שוקולד.. כמה קקאו אני אמורה להוסיף?
יהודית אמיר
עד איזה סימון ממלאים בתבנית? העיגול המרכזי או החיצוני?