לחמניות בצורת רימון מאת מירית ברזילי
שדרוג קטן ויפה לארוחת החג/לחלוקה בגן ועוד
אם אתן מארחות או מתארחות בחג, שדרוג קטן ויפה יכול להפוך אתכן לסופר משקיעות: לחמניות אישיות לכל אורח בצורת רימונים 🙂
חומרים:
- 1 ק”ג קמח לבן מנופה
- 1 שקית שמרים טריים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים פושרים/חמימים
- 1 ביצה טרופה/ כף דבש מהולה במעט מים רותחים (להברשה)
- שומשום/פרג לעיטור (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש ומוסיפים את המלח.
- לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה.
- מכסים את הבצק לתפיחה במקום נעים לשעה וחצי.
- קורצים מן הבצק עיגולים, מכסים ומניחים לתפיחה של חצי שעה.
הכנת הכתרים לרימון:
- את אחד העיגולים מחלקים לעיגולים קטנים (קוטר של 10 אגורות) וחותכים X בכל עיגול (לא עד הסוף).
- מברישים את תחתית כל עיגול ו”מדביקים” לעיגולים הגדולים.
- מברישים כל רימון בעדינות ומפזרים מעל שומשום או פרג. אופים בתנור על 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהרימונים זהובים.
חג שמח ושנה טובה!
אולי יעניין אותך
תגובות
שמרית
מתכון לחמניות רימון- כמה כפיות זה שקית שמרים?
מירית ברזילי
אני לא בטוחה כמה זה יוצא.. אני פשוט שמה שקית שלמה.
כשאני מכפילה כמות אני שמה שקית וחצי.
לימור
שלום
האם אפשר להשתמש בקמח שכבר כולל שמרים (קמח אסם, אם אינני טועה)?
תודה, חג שמח
מירית ברזילי
כן. אפשר.
דנית
מה אפשר לשים במקום ביצה?
מירית ברזילי
לא חובה ביצה, יוצא רך יותר עם הביצה
נעמה
מקסים ממש