לחם תירס- פינוק חורפי מהיר מאת סיגל מירון
כמה פעמים יצא לכן לצפות בסרטים ולראות אותם מתענגים על לחם התירס האגדי? אז הגיע הזמן להכין!
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
בכל סרט אנחנו רואים סצינה שהם חותכים חתיכה מלחם צהבהב דחוס למדי וגרגירי – תמיד תהיתי מה הטעם. ואתן?
אז קודם אקדים ואומר- זה לא מתאים לכולם!
לחם תירס במרקמו יוצא בסוף גרגירי ונע מבחינתי על הקו שבין עוגה- פשטידה- לחם.
אפשר לקחת אותו לכיוון המתוק ומצד שני אפשר לקחת אותו לכיוון הפיקנטי ואפילו עם תוספות בפנים.
כך או כך- הוא בהחלט מיוחד ומשביע ביותר (משביע לשעות רבות).
המתכון שאני מדגימה פה זה המתכון הבסיסי ללחם תירס. אפשר לשחק עם הטעם ולהוסיף תמצית וניל ועוד קצת סוכר כדי שיהיה מתוק ואפשר לחלופין להוסיף צ’ילי (פתיתי צ’ילי) ומלח גס למשהו פיקנטי וטעים.
רשימת חומרים:
- כוס קמח תירס
- כוס קמח תופח (או רגיל + אבקת אפייה)
- רוויון- 500 מל
- 2 ביצים גודל L
- שמן זית/ חמאה – חצי כוס (אני אוהבת לשלב את שניהם בשביל הטעם)
- פרמזן מגורד- שקית של 100 גרם
- מלח ופלפל (אפשר להשתולל עם הטעמים מבחינת צ’ילי , אורגנו וכו)
- סודה לשתייה- כפית
הוראות הכנה:
שלב א: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים ובמקביל מפעילים תנור על 190
שלב ב: מכינים תבנית (אינגליש קייק) – שמים בה שמן זית בנדיבות (כ4 כפות) ומכניסים ריק לתנור- המטרה היא שהתבנית והשמן יהיו חמים כששופכים את הבלילה פנימה
שלב ג: מוסיפים את החמאה/שמ”ז, רוויון וביצים ומערבבים- בהתחלה זה קל ולאט לאט קמח התירס סופג את הנוזלים והבלילה הופכת לעיסה.
שלב ד: את העיסה מעבירים לתבנית החמה- השמן יעלה ויעטוף את העיסה מכל כיוון ויתחיל לגרום למעטפת קראנצית (זה רק נראה הרבה שמן בתמונה, זה לא)
שלב ה: אופים כ40 דקות- הכיכר תעלה לגובה קצת ותהפוך למוצקה (כמו כל לחם או עוגה)
שלב ו: נותנים ללחם להתקרר כמה דקות ופורסים פרוסות נדיבות.
הולך מצויין עם ביצת עין מעל או יוגורט (:
בתיאבון!
תגובות