לחם פרנה ביתי מאת סיון מלול
לחם פרנה מעולה בהכנה קלה וביתית- אחרי שתנסו פעם אחת לא תוכלו להפסיק!
חומרים דרושים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- חצי כוס שמן זית
- 4 כוסות מים (כוס חד פעמי שתייה חמה)
- 2 כפות שטוחות מלח
- כף סוכר
- כף סילאן
הוראות הכנה:
שלב ראשון: במיקסר שמים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הנוזלים ולשים היטב.
שלב שני: מוסיפים את המלח , הסוכר והסילאן וממשיכים בלישה של 10 דקות! הבצק צריך להיות דביק.
שלב שלישי: התפחה ראושנית- כשעה (עד להכפלת נפח) לאחר שתפח- יש להוציא את האוויר מהבצק בעזרת ידיים משומנות.
שלב רביעי: בזמן של ההתפחה שהנייה (20 דקות בערך) נדליק תנור על 200 וניתן לו להתחמם- בפנים נשים כבר תבנית כשהיא הפוכה וניתן לה להתחמם.
שלב חמישי: נחלק את הבצק ל4 ונשטח אותם על נייר אפייה בעזרת הידיים וניצור חורים. את נייר האפייה נעביר לתבנית (זו שחיממנו היטב היטב מראש- זהירות!),נפזר שמן זית ומלח גס ונאפה עד לצבע זהוב!
שלב שישי: מוציאים את הלחמים מהתנור ושמים בצד מכוסה במגבת.
בתיאבון!
שימו לב!!
- ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד!
- על המאפים אפשר לפזר תבלינים או עשבי תיבול אם אוהבים
- אפשר להכין מהבצק פיצה ופוקאצות
חופשה נעימה!
כותבת המתכון היא סיון מלול,
בעלת קבוצת האפייה “אפייה ובישול ברמה אחרת עם סיון מלול”
תגובות