לחם פרנה ביתי מאת סיון מלול

לחם פרנה מעולה בהכנה קלה וביתית- אחרי שתנסו פעם אחת לא תוכלו להפסיק!

חומרים דרושים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • חצי כוס שמן זית
  •  4 כוסות מים (כוס חד פעמי שתייה חמה)
  •  2 כפות שטוחות מלח
  • כף סוכר
  • כף סילאן

הוראות הכנה:

שלב ראשון: במיקסר שמים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הנוזלים ולשים היטב.

שלב שני: מוסיפים את המלח , הסוכר והסילאן וממשיכים בלישה של 10 דקות! הבצק צריך להיות דביק.

שלב שלישי: התפחה ראושנית- כשעה (עד להכפלת נפח) לאחר שתפח- יש להוציא את האוויר מהבצק בעזרת ידיים משומנות.

שלב רביעי: בזמן של ההתפחה שהנייה (20 דקות בערך) נדליק תנור על 200 וניתן לו להתחמם- בפנים נשים כבר תבנית כשהיא הפוכה וניתן לה להתחמם.

שלב חמישי: נחלק את הבצק ל4 ונשטח אותם על נייר אפייה בעזרת הידיים וניצור חורים. את נייר האפייה נעביר לתבנית (זו שחיממנו היטב היטב מראש- זהירות!),נפזר שמן זית ומלח גס ונאפה עד לצבע זהוב!

שמן

שלב שישי: מוציאים את הלחמים מהתנור ושמים בצד מכוסה במגבת.

 

בתיאבון!

 

שימו לב!!

  • ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד!
  • על המאפים אפשר לפזר תבלינים או עשבי תיבול אם אוהבים
  • אפשר להכין מהבצק פיצה ופוקאצות

חופשה נעימה!

כותבת המתכון היא סיון מלול,

בעלת קבוצת האפייה “אפייה ובישול ברמה אחרת עם סיון מלול” 

 

 

אולי יעניין אותך