לזניית חצילים מאת סיגל מירון
לזנייה היא ארוחה שלמה במנה אחת. אפשר לשחק עם המילוי ואפשר להשאיר אותו “רק” עם גבינות. וההכנה? קלי קלות!
חומרים דרושים:
- דפי לזנייה (יש בכל סופר)
- פחית עבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!!) מי שרוצה יכול להכין לבד מעגבניות מקולפות מרוסקות ושום.
- פתיתי מוצרלה
- רוטב שמנת לבישול (250 מל)
- מעט גבינה קשה (בולגרית/פטה) 5%
- עלי בזיליקום
- 2 חצילים (אפשר להשתמש בפטריות/אנטיפסטי/ בטטה/ מה שאוהבים)
כיצד מכינים?
שלב א’: שוטפים היטב את החצילים, מנגבים ופורסים לפרוסות (עם הקליפה) ואופים (שמן זית, מלח ופלפל) בחום גבוה עד לצלייה מלאה
שלב ב’: בפיירקס מתחילים לבנות את הלזנייה: שמים קודם כל מעט רוטב שמנת בתחתית (כדי שהתחתית שהיא דפי לזניה תאפה היטב משני הצדדים), על זה מניחים שכבה אחת של דפי לזנייה, מעל מעט רוטב עגבניות ומעל מניחים פרוסות חציל ועלי בזיליקום. מפזרים קצת מוצרלה וגבינה בולגרית.
שלב ג’: עושים קומה שנייה, מניחים דפי לזנייה ובונים שוב את כל השכבות כמו בשלב הקודם.
שלב ד’: לאחר כל השכבות, מכסים ברוטב עגבניות ועלי בזיקום ומכניסים לאפייה של כשעה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (ניתן להכניס קיסם ולראות כי כל דפי הלזנייה התרככו לגמרי)
שלב ה’: סבלנות! הלזניה מוכנה ועכשיו היא צריכה לנוח שעה, דפי הלזניה ישתו את כל הנוזלים והלזנייה תיתיצב לה. אפשר לחמם שוב או להגיש בטמפרטורת חדר (גם מחר קרה היא טעימה)
תגובות