לזניית חצילים מאת סיגל מירון

לזנייה היא ארוחה שלמה במנה אחת. אפשר לשחק עם המילוי ואפשר להשאיר אותו “רק” עם גבינות. וההכנה? קלי קלות!

לזניה-חומרים

חומרים דרושים:

  • דפי לזנייה (יש בכל סופר)
  • פחית עבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!!) מי שרוצה יכול להכין לבד מעגבניות מקולפות מרוסקות ושום.
  • פתיתי מוצרלה
  • רוטב שמנת לבישול (250 מל)
  • מעט גבינה קשה (בולגרית/פטה) 5%
  • עלי בזיליקום
  • 2 חצילים (אפשר להשתמש בפטריות/אנטיפסטי/ בטטה/ מה שאוהבים)

כיצד מכינים?

שלב א’: שוטפים היטב את החצילים, מנגבים ופורסים לפרוסות (עם הקליפה) ואופים (שמן זית, מלח ופלפל) בחום גבוה עד לצלייה מלאה

לזניה-שלב-א

שלב ב’: בפיירקס מתחילים לבנות את הלזנייה: שמים קודם כל מעט רוטב שמנת בתחתית (כדי שהתחתית שהיא דפי לזניה תאפה היטב משני הצדדים), על זה מניחים שכבה אחת של דפי לזנייה, מעל מעט רוטב עגבניות ומעל מניחים פרוסות חציל ועלי בזיליקום. מפזרים קצת מוצרלה וגבינה בולגרית.

לזניה-שלב-ב1

לזניה-שלב-ב2

לזניה-שלב-ב3

לזניה-שלב-ב4

לזניה-שלב-ב5

שלב ג’: עושים קומה שנייה, מניחים דפי לזנייה ובונים שוב את כל השכבות כמו בשלב הקודם.

לזניה-שלב-ג

לזניה-שלב-ג1

שלב ד’: לאחר כל השכבות, מכסים ברוטב עגבניות ועלי בזיקום ומכניסים לאפייה של כשעה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (ניתן להכניס קיסם ולראות כי כל דפי הלזנייה התרככו לגמרי)

לזניה-שלב-ד

שלב ה’: סבלנות! הלזניה מוכנה ועכשיו היא צריכה לנוח שעה, דפי הלזניה ישתו את כל הנוזלים והלזנייה תיתיצב לה. אפשר לחמם שוב או להגיש בטמפרטורת חדר (גם מחר קרה היא טעימה)

לזניה-שלב-ה

לזניה-שלב-ה2

חג שמח!

אולי יעניין אותך