לביבות קלאסיות לחנוכה מאת סיגל מירון

כל שנה אני מנסה עוד ועוד סוגי לביבות בשביל לגוון, אך בחנוכה חייביםגם את הלביבות הקלאסיות האלו

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

נחטפות ברגע שיוצאות מהמחבת ומשאירות טעם של עוד

חומרים:

  • 3 תפו”א גדולים
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 1 ביצה L
  • רבע כוס קמח
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

איך מכינים?

שלב א: מגרדים (אני מגרדת בחלק הקטן של הפומפייה אבל אפשר גם בגדול) את תפו”א והבצל

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%90

שלב ב: מערבבים הכל יחדיו לתערובת אחידה (לא לתת לתפו”א והבצל להוציא את הנוזלים במסננת, הנוזלים זה מה ששומר על הלביבה עסיסית וטעימה!!)

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%912

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%911

שלב ג: מטגנים בשמן זית וחמאה עד להזהבה משני הצדדים.

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 לביבות בינוניות
  • מומלץ להגיש עם מטבל של שמנת חמוצה ועירית

מתכון למטבל:

  • 2 מיכלי שמנת חמוצה
  • 3 כפות מיונז
  • חופן עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל

לערבב הכל יחד ולהגיש עם הלביבות

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך