לביבות כרישה מעולות מאת סיגל מירון
אני לא יודעת אם זה בגלל שחנוכה בפתח או בגלל החורף אבל נזכרתי לצלם לכם את אחד המתכונים הכי מוצלחים שיש
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
כל מי שמכיר אותי יודע שאם יש משהו אחד שאני לא אוכלת זה בצל.
לא נוגעת ולא סובלת
וגם המשפחה שלי לרוב לא זוכה לאכול מאכלים עם בצל (אלא אם כן הוא מבושל בתבשיל או לחילופין בתנור אבל אני לא אוכל אותו).
ואז הגיעו הלביבות האלו.
בפעם הראשונה טעמתי אותן אצל דודה של בעלי, אירית אשר ומאז הטעם הזה חקוק לי בזיכרון ואני פשוט נהנית להכין כל פעם מחדש.
לא רק נהנית אלא אוכלת מהן המון! וגם הילדים! וכולם!
למה? כי הכרישה מאוד עדינה והטעם שלה מתקתק וטעים.
בקיצור- רוצו לקנות, תודו לי אח”כ
רשימת חומרים:
- כרישה- החלק הלבן בלבד- קילו
- מלח
- פלפל
- 3 ביצים L
- פירורי לחם או לחם לבן רטוב- בערך רבע כוס פירורים או 2 פרוסות עבות של לחם
- שמן זית
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
שלב א: שוטפים היטב את הכרישה. מורידים את כל החלק הירוק ומשתמשים רק בחלק הבהיר. שימו לב- חול אוהב להתחבא בין השכבות (:
שלב ב: חותכים את הכרישה לחתיכות די גדולות ומניחים בסיר עמוק עם קצת שמן זית ומים (עד לכיסוי כל הכרישה)
שלב ג: מבשלים את הכרישה עד לריכוך מ-ו-ח-ל-ט של הכרישה. לא לדאוג, הטעם שלה לא הלך לאיבוד (:
שלב ד: מסננים את הכרישה מהנוזל (אני שומרת את הנוזל להכנת מרקים או רטבים) ומשתמשים רק בירק
שלב ה: לא לחכות שיתקרר! את הירק המסונן מכניסים לתוך מעבד המזון וטוחנים כמה שאפשר (עד שממש יש עיסה, זה ירגיש וייראה כמו סלט של חציל במיונז)
שלב ו: מוסיפים את הלחם הרטוב או פירורי הלחם, את הביצים והתבלינים ושמים בצד.
שלב ז: אחרי שהתערובת שלנו “נחה” לפחות חצי שעה (בזמן זה כל הטעמים נספגו ופירורי הלחם או הלחם שתו את כל הנוזלים), מחממים מחבת בשמן (אפשר תרסיס) ובעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות ומטגנים כל צד על אש בינונית עד הזהבה.
אני כבר יודעת מה תשאלו- בגדול אפשר לשים בתנור א-ב-ל זה לא ייצא אותו דבר. בטיגון הקירמול של הכרישה מתבלט ויוצר את הטעם המתקתק ומעט קריספי.
לא לשכוח להוציא את הלביבות ישירות לצלחת מרופדת בנייר סופג ולספוג את השמן היטב משני הצדדים (ואז להחליף נייר).אפשר לשמור במקרר כמה ימים אם לא יחסלו הכל אחרי רגע
בתיאבון,
תהנו מההתמכרות החדשה!
שימו לב
תגובות