לביבות הבטטה של אורנה ואלה מאת סיגל מירון

הלביבות בטטה שמזכירות לי נשכחות- טעימות , עדינות ונימוחות

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

לפני עשור וחצי נסעתי במיוחד לשינקין כדי לטעום את הלביבות שכולם דיברו עליהם. מאז אני מנסה “לשחזר” את הטעם הטעים למתכון ביתי וקל יותר.

חומרים:

  • 2 בטטות גדולות
  • 2 כפות סויה
  • רבע כוס קמח
  • כפית סוכר
  • מלח ופלפל

 

איך מכינים?

שלב א: חוצים את הבטטה לחצי (לא מקולפת) ואופים בתנור עד לריכוך.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%90

שלב ב: מוציאים מהתנור ומניחים לצינון חלקי ומפשוט מקלפים את הקליפה מעל הבטטה

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: בקערה גדולה מועכים את הבטטה ומוסיפים את שאר המרכיבים

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: מכיוון שהבלילה יחסית רכה, אני שמתי בשקיות זילוף כדי לזלף ישר למחבת אך ניתן גם בעזרת כפות.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%931

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%98%d7%98%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%932

שלב ה: מטגנים בשמן זית וחמאה עד להזהבה משני הצדדים.

 שימו לב:
  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • מומלץ להגיש עם מטבל של שמנת חמוצה ועירית

מתכון למטבל:

  • 2 מיכלי שמנת חמוצה
  • 3 כפות מיונז
  • חופן עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל

לערבב הכל יחד ולהגיש עם הלביבות

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך