לביבות גזר (הפתעת החג) מאת סיגל מירון

כמישהי שמאוד אוהבת לביבות, קיבלתי לפני כמה שנים משימה שנראתה לי מוזרה וזה להכין “לביבות גזר”. התוצאות:מפתיעות

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

לאחר שנים של אכילת לביבות שבסיסן היה תפו”א הכנתי לפני כמה שנים לביבות גזר. אחרי ביס אחד כולנו התאהבנו ומאז אין חג שאני לא מכינה את הלביבות הכתומות המושלמות הללו.

אם זו הפעם הראשונה שלכם, תכפילו כמויות. באחריות.

חומרים:

  • 5 גזרים
  • חצי בצל לבן (או אחד קטן)
  • 4 ביצים L
  • רבע כוס קמח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר להמיר לבצל ירוק/ כוסברה)
  • מלח, פלפל, פפריקה
  • שמן לטיגון

איך מכינים?

שלב א: מקלפים ומגרדים את הגזרים (על החלק הגדול בפומפייה)

שלב ב: את הבצל והירק קוצצים הכי קטן שאפשר

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%96%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, לא לסנן נוזלים שיווצרו בהמשך- זה חלק מהעסיסיות.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%96%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: מטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה וריכוך הגזר.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%96%d7%a8-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • מומלץ להגיש עם יוגורט בצד

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך