חרוסת ביתית משובחת מאת סיגל מירון
רוצים להגיע לערב הסדר עם מתנה חמודה ואישית? המתכון הבא הוא בשבילכן
- 1 שקית תמרים מגולענים
- תפוח עץ
- תערובת אגוזים/שקדים- כוס/כוס וחצי
- קוקוס (לא חובה אבל מוסיף)- חצי כוס
- חצי כוס יין אדום (או רבע כוס רכז רימונים)
הוראות הכנה:
שלב ראשון: מקלפים ומגרדים על החור הכי קטן של הפומפייה תפוח עץ אחד
שלב שני: במג’ימיקס שמים את כל האגוזים וגרידת התפוח ומתחילים לטחון עד למרקם שאוהבים ומוסיפים את שאר החומרים וטוחנים.
שלב שלישי: בודקים כי התערובת מספיק רכה (במידה ולא מוסיפים נוזל) אם התערובת רכה מידי מוסיפים קוקוס טחון.
שלב רביעי:מעבירים לצנצנות (טועמים קצת, לא להיסחף)
שימו לב,
אני לא השתמשתי ביין אדום הפעם אלא ברכז רימונים שהיה לי במקרר וכמה כפות רוזטה (משקה שקדים) שמעשיר את הטעם. במקום זה אפשר גם להשתמש במיץ תפוזים או ענבים ואפילו תירוש, מה שאוהבים.
לא חייבים לטחון את האגוזים – אפשר לקצוץ אותם, אני אוהבת את החרוסת במרקם מאוד רך ואחיד במידה ואתם אתם אוהבים עם חתיכות – תקצצו.
חג שמח וטעים!
אולי יעניין אותך
תגובות
דניאל
מגניבה ? אני מנסה את המתכון שלך היום. אשאיר תכובה שנייה איך יצא