אל תפסחו על הטירמיסו

כשנכנס לי ג’וק לראש, אין טעם לנסות להוציא אותו! הג’וק החדש – עוגת טירמיסו.

כשהכנתי את עוגת השכבות בגביע ביום ההולדת של אופיר חברה הציעה לי להכין טירמיסו ומאז אני מחכה להזדמנות, והנה מתקרב ליל הסדר והחלטתי שאני הולכת על הטירמיסו. אבל אז נזכרתי בפרט קטן ושולי – בישקוטים זה סוג של חמץ!

אני לא אתן לפרט שולי וקטנטן כזה לחבל לי בתכניות.מה עושים?

מחפשים מתכון לבישקוטים והופכים אותו לכשל”פ. התיישבתי ליד המחשב ובמשך שעתיים קראתי כל מה שרציתי וכל מה שלא רציתי לדעת על טירמיסו. מעבודת התחקיר עלה שטירמיסו עם בישקוטים טעים אבל טירמיסו עם עוגיות אמרטי – מושלם. וכמובן שאין יותר מושלם מזה לפסח!

חומרים :

  1. 2 חלבונים
  2. 200 גרם שקדים טחונים
  3. 120 גר אבקת סוכר
  4. רבע כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים
  5. 500 גרם גבינת מסקרפונה
  6. 500 מ”ל שמנת מתוקה
  7. 80 גרם סוכר
  8. כוס קפה
  9. אבקת קקאו

אופן הכנה :

אז ניגשתי מיד למלאכת הכנת עוגיות אמרטי, שהן דומות לעוגיות השקדים שלי עם יחס שונה בין החלבון לבין כמות אבקת הסוכר והשקדים כדי שיהיו רכות יותר.

מתחילים בהקצפת שני חלבונים

P14544_IMG01_טרימיסו

מוסיפים 200 גר’ שקדים טחונים, 120 גר’ אבקת סוכר ורבע כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים

P14544_IMG02_טרימיסו

מקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה

P14544_IMG03_טרימיסו

מכניסים את התערובת לשקית זילוף, מזלפים עיגולים ואופים בחום של כ- 170 מעלות 10 דקות

P14544_IMG04_טרימיסו

כשהעוגיות מתקררות מתחילים לעבוד על קרם הגבינה

P14544_IMG05_טרימיסו

מקציפים 500 גר’ גבינת מסקרפונה, 500 מ”ל שמנת מתוקה ו- 80 גר’ סוכר

P14544_IMG06_טרימיסו

מכינים כוס קפה חזק (כוס מים רותחים וכף קפה נמס)

P14544_IMG07_טרימיסו

טובלים עוגיית אמרטי בקפה ומניחים בתחתית הגביע

P14544_IMG08_טרימיסו

מוסיפים קרם גבינה

P14544_IMG09_טרימיסו

ומפזרים מעט אבקת קקאו

P14544_IMG10_טרימיסו

שוברים את עוגיות האמרטי, טובלים בקפה ומסדרים שכבה על הקקאו

P14544_IMG11_טרימיסו

מוסיפים קרם גבינה

P14544_IMG12_טרימיסו

ושוב מפזרים מעט אבקת קקאו

P14544_IMG13_טרימיסו

והטירמיסו מוכן !!!

שיהיה לכולם חג אביב שמח ופורח !

עוד מתכונים לקינוחים הורסים כשרים לפסח אפשר למצוא כאן, כאן וכאן.

באדיבות מוני רוקח בלוג מיתוש