הכנת סושי בבית מאת סיגל מירון

אני אוהבת סושי. בחורף/בקיץ, בכל מצב.

סושי בעיניי זו ארוחה נפלאה שלמרות שכוללת גם אורז, גם דגים וגם ירקות- בסיומה אני לא מרגישה כבדה (:

זו ארוחה שמתאימה בכל שעות היום והבעיה היחידה שיש לי זה שכשאני הולכת למסעדה אין בדיוק מה שאני רוצה

אז אם גם אתם מכורים, צמחוניים או עם דגים ובא לכם להכין לבד, לא תאמינו כמה זה פשוט

סושי-מצרכים

חומרים דרושים:

  • אורז סושי (לא ניתן להחליף באורז רגיל)
  • חומץ אורז
  • סוכר
  • וואסבי (למי שאוהב)
  • רוטב סויה
  • אצות
  • דגים (ממליצה על סלמון, טונה ואפילו דניס)
  • ירקות- אבוקדו, מלפפונים, גזר, בטטה מבושלת, בצל ירוק ועוד
  • מחצלת לגילגול
  • ניילון נצמד

איך מתחילים?

קודם כל – מוציאים את כל המצרכים ומניחים על השיש כדי שלא נגלה שחסר לנו משהו (:

שלב א: שוטפים את האורז תחת הברז כ-4 דקות או עד שהמים יוצאים צלולים ולא לבנים.

שלב ב: בסיר רחב מניחים את האורז השטוף עם מים (על 3 כוסות אורז שמים 2.5 כוסות מים). על אש גבוהה, ברגע שמבעבע מנמיכים וממשיכים לבשל כ- 20 דקות

סושי-שלב-ב

שלב ג: בזמן שהאורז מתבשל מכינים תערובת חומץ לאורז: בקלחת קטנה מבשלים 35 מ”ל חומץ אורז, 20 גרם סוכר, 10 גרם מלח עד שהכל נמס ומכבים.

שלב ד: כשהאורז מוכן, מניחים לו מכוסה 20 דקות ואז מעבירים לקערה ועם כף כץ (או פלסטיק, לא מתכת!) מפוררים מעט ומוסיפים לו את התחמיץ שהכנו ומערבבים. מניחים לאורז להתקרר לגמרי לפני שעוברים לשלב הבא

סושי-שלב-ד

סושי-שלב-ד2

סושי-שלב-ד3

שלב ה: עוטפים את המחצלת בניילון נצמד (מקל על הגלגול וכך ניתן לנקות אותה במידה ונדבק אורז), אני גוזרת את האצה מעט (משתמשת ב3/4 ממנה). מניחים את האצה עם החלק המחוספס כלפי מעלה. מניחים אורז (שכבה דקה אבל שתכסה את האצה כולה והופכים אותה. על החלק החלק של האצה מניחים את מה שאנחנו מעוניים למלא, בחלק התחתון של האצה במסודר ומגלגלים את האצה מלמטה ועד למעלה. אני בכוונה מתחילה עם האינסייד אאוט (אורז בחוץ) כי זה החלק הקל יותר.

סושי-שלב-ה

סושי-שלב-ה2

סושי-שלב-ה3

סושי-שלב-ה4

סושי-שלב-ה5

סושי-שלה-ה7

סושי-שלה-ה8

שלב ו’: כדי לקבל מאקי, שהכל בפנים והאצה מבחוץ, עושים את אותה הפעולה רק שמניחים אורז על הצד המחוספס ומשאירים כ- 2 ס”מ בקצה האצה ללא אורז בכלל. מניחים את המילוי בחלקו התחתון של האורז, מגלגלים ואת החלק ללא האורז מרטיבים עם האצבע במים ואז סוגרים

סושי-שלב-ו

שימו לב

  • וואסבי מכינים עם אבקת וואסבי- מניחים בקערית 2 כפיות אבקה ומוזיפים מעט מאוד מים- כל פעם קצת עד שמגיעים לסוג של “בצק”.
  • אפשר למרוח וואסבי בתוך הרול, זה מעולה
  • אפשר לשחק עם המילוי, לשים דגים או לשים רק ירקות, יש כאלו שאוהבים טונה מקופסאת שימורים
  • אם רוצים לשים בטטה, יש להכין רצועות בטטה (עובי של כ- 1 ס”מ) ולבשל אותם בסיר עם מים עד לריכוך.
  • מומלץ להגיש בליווי סויה וואסבי ואפשר גם להכין איולי צילי (מיונז עם קצת פפריקה וטבסקו).
  • מומלץ להכין יחד עם הילדים, זה כייף
  • את כל חומרי המילוי יש לחתוך לרצועות ארוכות ודקות
  • אבוקדו, כדאי להשתמש באבוקדו מוצק אך בשל, קקשה מידי לא טעים ורך מידי יימעך
  • כשרוצים לחתוך את השוסי, השתמשו בסכין חדה ונקייה, הרטיבו אותה מעט במים וחיתכו.

בתיאבון!

 

אולי יעניין אותך