גרנולה ביתית מאת יערה גל וקנין

מתכון לגרנולה ביתית ממכרת, אני כבר מזהירה עדיף להכין כמות כפולה, אל תעשו פחות, והכי חשוב אם אתם אוהבים את אחד המרכיבים יותר מהאחר (לדוגמא אני לא אוהבת סומסום, אז שמתי יותר גרעיני חמניה) אל תפחדו לשנות כמויות

חומרים דרושים :

  1. 3 כפות שמן
  2. 5-6 כפות דבש
  3. 1 קילוגרם שיבולת שועל
  4. 100 גרם גרעיני חמניה
  5. 100 גרם גרעיני דלעת
  6. 100 גרם קוקוס
  7. 100 גרם שומשום
  8. פקאנים
  9. פקאנים מסוכרים
  10. שקדים
  11. עוד אגוזים מכל סוג שמתחשק לכם, כל האגוזים מתאימים מלבד אגוזי מלך.
  12. צימוקים, חמוציות – כל המרבה הרי זה משובח.

חשוב לזכור כי כל החומרים לעיל צריכים להיות חומרים שלא עברו קלייה.

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה שמים את השיבולת שועל, שהיא בעצם הבסיס לגרנולה
  2. מוסיפים את כל הגרעינים, שומשום וקוקוס. את האגוזים קוצצים קטן – אני קצצתי במכשיר הסלייסר
  3. חותכים גם את כל הפירות היבשים מלבד הצימוקים והחמוציות
  4. לאחר שהכנסנו את כל החומרים היבשים לקערה גדולה, מערבבים היטב בכוס / קערית את הדבש עם השמן. כשזה מעורבב טוב טוב, שופכים על היבשים ומערבבים היטב היטב
  5. משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה למשטח בעובי של כאחד ס”מ.
  6. הכמות מספיקה למספר תבניות (בכמות כפולה יצאו לי 7 תבניות גדולות).
  7. אופים את הכל בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
  8. אחרי כ – 10 דקות, כאשר זה מתחיל להשחים, מערבבים קצת את התערובת ומשטחים שוב. עוד 3 דקות ומוציאים מההתנור.
  9. כאשר מוציאים מהתנור, שמים בתוך קערה ומוסיפים את החמוציות והצימוקים. מערבבים היטב, נותנים להתקרר ונהנים.

טיפים

  1. אם רוצים גרנולה עם פירות יבשים אפשר להוסיף פירות יבשים כגון: משמשים, תפוחים, דבלים, תמרים ועוד.
  2. אם רוצים גרנולה טרופית למשל, אז אפשר להוסיף אננס, מנגו, חתיכות קוקוס ועוד פירות טרופיים.
  3. אם רוצים ממש להתפרע, אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס, או טוב יותר לטעמי לקחת שוקולד מריר ולחתוך אותו לחתיכות קטנות. וגם פה, לטעמי, כל המרבה הרי זה משובח
  4. את הגרנולה אפשר לשים בצנצנת ולהפוך אותה למתנה נפלאה לחג ראש השנה, את הצנצנות אפשר למצוא אותן במקס סטוק במחיר “שערורייתי” של 5 ש”ח לאחת.
    הצנצנות בגובה של 12.5 ס”מ. הן שקופות עם מכסה צבעוני עם נקודות לבנות.

P21929_IMG01 P21929_IMG02

בהצלחה,

יערה