ארוחות מושקעות – פעילות נושאת פרסים

ב”שטראוס” הפחיתו סוכר בליין מוצרי הגמדים ואנחנו מנצלות את העניין לחגיגה שלמה!

תאריכי הפעילות: 12/12/2016-22/12/2016

בכל יום פעילות (8:00-8:00 למחרת) תוכלו להעלות רעיונות לארוחות בפוסט המיועד לכך בקבוצה בפייסבוק (יש פוסט אחד מרוכז- לחצו כאן כדי להיכנס אליו ולהשתתף)

בסיום כל יום פעילות תבחר קבוצת “שטראוס” משתתפת אחת שבלטה והיא תקבל את הפרס היומי- שם הזוכה יפורסם כל יום בשעה 9:00 עבור היום שנסגר.

סה”כ 10 ימי פעילות, 10 זוכות מאושרות!

התנאים להשתתפות:

  1. כל חבר בקבוצת “אמהות משקיעות” רשאי להשתתף בתחרות.
  2. כל משתתף יכול להשתתף בכל יום שרוצה,כמה ימים שרוצה, כל עוד הוא מעלה ארוחה שונה מיום פעילות אחר לשני. (משמע לא ניתן עם ארוחה אחת להשתתף יותר מפעם אחת).
  3. יש להעלות תמונה בצירוף הסבר ומתכון. תמונה ללא הסבר או הסבר ללא תמונה לא יוכלו להשתתף.
  4. על המתכון לכלול לפחות מוצר גבינה אחד.
  5. המתכון חייב להיות חלק מארוחה (בוקר/צהריים או ערב ולא מתכון של קינוח).
  6. ניתן להעלות גם עיצובי צלחת (“ארוחות מצויירות” או בנטו) הכוללות מוצר גבינה אחד לפחות.
  7. העלאת התמונה וההסבר לפוסט ההגרלה מאפשרת לאתר “אמהות משקיעות” להשתמש בתמונה וההסבר ולהעלאתו לאתר תחת מתן קרדיט מלא למשתתף.
  8. בפוסט זה ניתן יהיה למצוא ריכוז של כל הרעיונות שישתתפו באתר כולל רשימת זוכים יומית.
  9. בכל יום יוכרז שם המנצחת שתצטרך להעביר שם מלא, כתובת וטלפון למשלוח הפרס (הפרס כולל צידנית מלאה מוצרי גמדים מפנקים ומחבת פנקייק אישית)
  10. בהצלחה!

רשימת זוכות לפי סדר ימי הפעילות:

  1. זוכת היום הראשון: דורין מרמלשטיין
  2. זוכת היום השני: טל זאיגנר
  3. זוכת היום השלישי: מעיין מגלי
  4. זוכת היום הרביעי: נעמה דוידסון
  5. זוכת היום החמישי: ענבל חיימן
  6. זוכת היום השישי: לנה קרן 
  7. זוכת היום השביעי: ליאת נחמני
  8. זוכת היום השמיני: נורית מוסאי
  9. זוכת היום התשיעי: חגית מור
  10. זוכת היום העשירי והאחרון: עדן סאלימן גיל

כדי לעורר את המחשבה צירפתי מספר רעיונות:

לחצו כאן למתכון ללביבות קישואים וגבינה להשראה

לעוד רעיונות כנסו ל: גמדים וצפו בסרטונים המצורפים 

 

להלן מתכונים של משתתפות היום הראשון:

“פסטה” קישואים ללא גלוטן ברוטב חמאה ולימון מאת ריקי שרון

%d7%a8%d7%99%d7%a7%d7%99-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%9f
רכיבים :

  • 2 קישואים גדולים חתוכים לגפרורים דקים
  • 20 גר חמאה
  • 3 שיני שום (אפשר לוותר אבל לא כדאי!)
  • מלח
  • פלפל
  • לימון
  • שמן זית
  • חופן קטן של נענע קצוצה
  • גבינת פקורינו

הכנה:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הגפרורי קישואים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

מבשלים עד ריכוך (לשים לב לא יתר על המידה). מוסיפים את החמאה והנענע הקצוצה ומערבבים. מעל הכל סוחטים חצי לימון. מעבירים לצלחת ומגררים מעל גבינת פקורינו בנדיבות! תתפלאו כמה זה טעים. ממש כמו פסטה ואפילו בריא.

מאפינס ירקות וגבינה לקטנטנים מאת מעיין מגלי

%d7%9e%d7%a2%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%92%d7%9c%d7%99

חומרים:

  • חצי קופסת תירס
  • 2 גזרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה קמח תופח
  • פרמזן מגורד (לפי הטעם) או כל גבינה קשה אחרת
  • מלח פלפל
  • תבנית מאפינס
  • להגיש עם :קוטג’, גמבה, עגבנייה ומלפפון חתוכים

אופן ההכנה:

מגרדים את הירקות בפומפייה ומערבבים בקערה את כל החומרים.

יוצקים לתבנית את התערובת לתבנית שקעים אך לא עד הקצה. מכניסים לתנור שחומם מראשל 180 מעלות ואופים 40-30 דקות. מגישים עם ירקות חתוכים וקוטג’

 

ארוחת ערב פיצה של אמא מאת כוכי פרסי

%d7%9b%d7%95%d7%9b%d7%99-%d7%a4%d7%a8%d7%a1%d7%99

לבצק פיצה:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי)
    להתפיח עד שמכפיל נפח ואז לרדד לבצק שטוח
    לרוטב השתמשתי בקטשופ, מפזרים הרבה גבינה צהובה (אפשר לשים מעל גם בולגרית ועוד גבינות) ותוספות לפי בחירה

דונאטס גמדים מאת דורין מרמלשטיין 

%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%a8%d7%9e%d7%9c%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9f-1%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%a8%d7%9e%d7%9c%d7%a9%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9f-2

חומרים:

  • 4 גביעי גמדים מופחתי סוכר ,אפשר גם בטעמים שונים .
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות שמן
  • חצי כוס חלב
    מערבבים נוזליים מוסיפים קמח מערבבים טוב ולמוטיקייק, רצוי להפוך במהלך האפייה . סהכ 5 דקות ל2 הצדדים.
    לקישוט כל העולה בדמיון , קישטנו בצבעי אדום צהוב כצבעי הגמדים הטעימים והילדים והמבוגרים ליקקו את האצבעות …..
    יצאו כ50 סופגניות טעימות וגמדיות …

כדורי מוצרלה מאת חופית שמש אלמקייס

%d7%97%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%9e%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a1

חומרים (4-6 מנות):

  • קופסת בייבי מוצרלה או כ-20 כדורי מוצרלה בינוניים
  • רבע כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כוס שמן זית לטיגון
  • השתמשתי בשמן רגיל

אופן ההכנה

1. מסננים את כדורי המוצרלה מהמים, מניחים בקערה עם נייר סופג, מכסים ומעבירים למקרר ל-3-4 שעות.
2. מקמחים היטב את כדורי המוצרלה, טובלים אותם בביצה ואז בפירורי הלחם (בדומה להכנת שניצל). טובלים שוב בביצה ואז בפירורי לחם לקבלת ציפוי פריך וטעים יותר.
3. מביאים את שמן הזית לרתיחה במחבת עמוקה ומטגנים את כדורי המוצרלה במשך 1-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
4. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד חם מוסיפים כל רוטב שאוהבים צילי מתוק

 

ארוחת ערב פיקניק מאת אורית אלגרבלי

%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%aa-%d7%90%d7%9c%d7%92%d7%a8%d7%91%d7%9c%d7%99

ארוחת בוקר עם גבינות וטוסטים עם גבינה צהובה בליווי ירקות.
הילדים הכינו וערכו פיקניק על השטיח בחדר

 

סלט כפרי מאת אסתי בן אהרון

%d7%90%d7%a1%d7%aa%d7%99-%d7%91%d7%9f-%d7%90%d7%94%d7%a8%d7%95%d7%9f

מצרכים:

  • בטטה 1 גדולה /2 קטנות
  • סלסלת פטריות טריות: שמפיניון/פורטובלה
  • 30 גרם חמאה לטיגון הפטריות+כף וחצי רוטב סויה איכותי
  • 200 גרם גבינת פטה/פטינה
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 בצל סגול בינוני
  • חסה
  • כרוב סגול
  • חופן גרגרי תירס מתוק

ההכנה:

תחילה נקלף בעזרת קולפן את הבטטה ונמשיך בעזרת הקולפן ליצור רצועות דקיקות מהבטטה..
במקביל נחמם מחבת עם שמן חם מאוד ונטגן את הבטטה עד החלפת צבע קלה, לאחר ההוצאה של הבבטה מן השמן היא מתקשה באוויר ונהפכת קריספית.

נפרוס את הפטריות ונקפיץ אותם בחמאה עם הסויה במחבת עד צריבה יפה.

את שאר הירקות לחתוך בגדול הרצוי.

לערבב בקערה את הירקות עם מחצית מכמות הגבינה ולסדר מעל את הבטטה, הפטריות ושאר הגבינה.

תיבול אפשרי שמן זית מלח ופלפל ואפשר גם רוטב אלף האיים למי שאוהב.

 

קרפים במילויים שונים מאת ג’סיקה מליח

%d7%92%d7%a1%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%97

חומרים:

  • 250 גרם קמח
  • חצי ליטר חלב
  • 3 ביצים
  • כף שמן
  • כפית מלח

הוראות:
מערבבים הכל לבלילה אחידה, מחממים מחבת משמנים מאט ויצקים מצקת מן הבלילה ומשטחים על כל פני המחבת ומבשלים עד לגוון צהוב.

לאחר שהקרפ מוכן ניתן לשים בו מילואים שונים.  הילדים שלי אוהבים לארוחת ערב למלא בגבינה צהובה ביצה טרופה ופטריות.
ולקינוח קרפ במילוי נוטלה

 

 


אולי יעניין אותך