איך לעבור את החורף בשלום מאת סיגל מירון
אני מאוהבת בחורף! באמת! אבל הנזלת והשיעולים גורמים לי למחסור רציני בשינה ואיכשהו החורף הפך להיות מטרד. מוכר? לא עוד!
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
עלמה ומיכה נולדו ביולי 2013. שמחתי שחמים ונעים כי הם היו קטנים ושבריריים (בעיניי) ואז הגיע החורף! הם היו בני 4-5 חודשים ופתאום נהיה קר ולא משנה כמה שניסיתי להגן עליהם- הם הצטננו והנזלת הגיעה לביקור
בתור אמא טרייה לא ידעתי מה לעשות- קניתי ספריי לתינוקות לאף, מנורות מלח, צינורות קטנים שמכניסים להם לתוך הנחיר ושואבים עם הפה שלנו את הנזלת (אבוי לי) ומה לא.
אפילו לרופא ניגשתי כמה פעמים.
ואני לא היסטרית.
בסוף, מפה לשם, שמעתי על 2 טריקים שנראו לי מגוחכים ביותר. אז פניתי למומחית. אמא שלי.
וגם היא לא הבינה מה זה השטות הזו!
אבל החלטתי שבשביל הקופיפים שלי אני אנסה הכל. וכך היה.
הטריק הראשון הוא לחתוך בצל לבן שלם ל4 (כולל העוקץ שלו- שם נמצא כל הטוב הזה) ולשים להם מתחת למיטה בלילה.
תנסו. תאמינו לי. ק-ס-ם.
בתור מישהי שלא ממש אוכלת בצל ורק הריח מעלה בי רצון לצום יום שלם- במשך חודשי החורף כל הבית מריח מבצל בלילה ואפשר לשמוע ברקע נחירות קטנות ורגועות (:
אז את הלילה- כיסינו (חיחי)
מה לגבי היום? אי אפשר לדחוף בצל לכל מקום, נכון?
אז- אגסים!
לא, זה לא מתכון או התחלה של בדיחה גרועה. זה אמיתי. ופה צילמתי לכן איך זה נראה- מיץ אגסים טבעי לגמרי (וטעים!)
היום, כשאורי ומתן, הרכש החדש שלי (בני 7 וחצי חודשים) הראו סימנים ראשונים של נזלת ישר רכשתי בצלים ואגסים והתחלנו! כבר באותו יום זה עזר (והם התלהבו מהשתייה החדשה).
כמובן שאין צורך להמשיך אם השיעולים והליחה פסקו אלא לחזור ולעשות זאת שוב כשזה חוזר.
אהה, ומה שכחתי לציין? זה מתאים לכל גיל (: גם בחדר שינה שלכן אל תתביישו “לתבל את העניינים” עם בצל.
רשימת חומרים:
- אגסים- כ4 אגסים רכים ושטופים
- מים- כליטר (כיסוי האגסים+ כפול מים)
- זהו. כן, זה הכל (:
הוראות הכנה:
שלב א: שוטפים את האגסים היטב וחותכים ל4 (עם הקליפה והגרעינים)
שלב ב: מבשלים כשעה על אש נמוכה- עד שרואים שהמים החליפו את הצבע והפכו לקצת סמיכים
שלב ג: מסננים את הנוזל מהאגסים עם מסננת צפופה ככל שניתן (אם יהיו חתיכות – זה לא יעבור בפיטמה של בקבוק התינוק)
שלב ד:מעבירים לבקבוק/כוס. אם נשאר- שמרו במקרר- מחזיק 3 ימים ואז מחמיץ
אל תהיו סקפטיות, זה באמת עובד, מעולה לכל גיל
ואם בא לכן להשתמש באגסים אחרי שבישלתן והוצאתן את המיץ- תעבירו לקערה, הוציאו את הגרעינים ותשתמשו באגסים עצמם בתוך עוגה- מוסיף לחות ונימוחות לכל מאפה
חורף קליל והמון בריאות
אם יש לכן עוד תרופות סבתא שבאמת עובדות- אשמח אם תרשמו פה בתגובות
סיגל
תגובות
יעל
תודה על התוכן הנפלא והמושקע. הטיפ שלי לטיפול בשיעול וליחה זה זרעי פשתן ( ניתן לקנות בחנות תבלינים) שמים בכלי על הגז כפית זרעי פשתן וכוס מים ומבשלים עד לרתיחה מסננים ומוסיפים סוכר ושקית תה בשביל הטעם. וזה עושה את העבודה מצוין. (לשתות בזריזות כי זה נהיה סמיך ככל שהזמן עובר וזה פחות נעים לשתות כשזה סמיך) חורף בריא!