מתכון לאוזני המן מעולים – מאת סיגל מירון
אזני המן שאני מכינה כל שנה לפורים. אפשר לשחק עם הגדלים, עם המלית ואפילו עם הקמח וזה תמיד יוצא טוב!
לעוד רעיונות , גרפיקות ושלל פוסטים לפורים- לחצו כאן
חומרים :
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 חלמונים
- 200 גרם חמאה/מחמאה
- 3 כפית מיץ תפוזים (ניתן להמיר בשמנת חמוצה)
- 2 כפות ממיץ לימון טרי
- מעט גרידת לימון ותפוז (לא חובה)
למילוי אפשר להשתמש בכל מה שאתם אוהבים – ממרח תמרים/שוקולד למריחה/ פרג/ חמאת בוטנים/ מרשמלו ועוד.
הוראות הכנה:
* ייתכן והבצק יצא בצבע שונה, אני הכנתי פה עם קמח מלא וסוכר קנים.
בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים קלות. (מומלץ לנפות)
לאחר מכן יש להוסיף שאר החומרים לקערה ולערבב וללוש (ניתן לעשות זאת עם מעבד מזון גם)
עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך (אני נוהגת לשים בין 2 ניירות אפייה- מקל על הרידוד ולא נדבק)
ובעזרת כוס מקומחת/חותכן ניתן לקרוץ עיגולים לפיהגודל שאנחנו מעוניינים
יש לשלוף בזהירות את העיגול, להניחו על משטח ישר ולהניח כפית מהמילוי במרכז העיגול. חשוב לא לשים יותר מכפית כדי לא להעמיס על האוזן ומצד שני, לשים מספיק כדי שלא תצא אוזן יבשה.
יש למרוח את שולי העיגול במעט מים/חלבון שנשאר לנו ולקפל את האוזן מכל כיוון עם האצבעות ליצירת משולש
יש להדק את הקצוות בעזרת הידיים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
יש לסדר את אוזני ההמן במרווחים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכרבע שעה.
מומלץ להישאר ולהשגיח על אוזני ההמן כי כל תנור מתנהג אחרת ויש להוציא את אוזני ההמן ברגע שהם מתחילים להשחים,
להניח על השיש ולהתאפק לא לאכולאותם כשהם חמים. ברגע שהם קרים (כשעה) הם יהפכו להיות פריכים יותר.
אל תשכחו לשחק עם הגדלים ועם אופציות המילוי של האוזניים ולהוסיפם למשלוחי המנות
ואם אתם מחפשים מה לעשות עם החלבונים שנשארו לכם, זה מעולה לעשות מתנות נוספות כמו פה
פורים שמח!
תגובות
עדי
כמה אוזני המן (פחות או יותר) מתקבלים? אם נקח בחשבון שאכן יוצרים כל אוזן בגודל של כוס…
דנית
האם השמנת חמוצה זה גם 3 כפות או מיכל שלם?