רול צרפתי מאת סיון מלול

רול צרפתי בעל ניחוח משגע- בשני צבעים והטעם אלוהי!

חומרים דרושים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • כף מלח שטוחה
  • ביצה 1 גודל לארג’
  • 2 כוסות מים חמימים
  • לצבעים: פודינג וניל+פודינג שוקולד (או קקאו ומים)

הוראות הכנה:

שלב ראשון: נכין את הבצק: במיקסר או ידני נערבב את כל החומרים (נתחיל מהקמח והשמרים היבשים ונמשיך לשאר המרכיבים) עד שנקבל בצק רך ונעים למגע.

שלב שני: נחלק את הבצק ל2 כדורים שווים בגודלם ונכין לנו בצד את תערובת ה”צבע”

שלב שלישי: הכנת תערובת הצבע: ניח 2 כוסות כשבכל כוס יש חצי כוס מים חמים ו2 כפות פודינג (באחת וניל ובשנייה שוקולד) ונערבב להמסה מלאה.

כדורים

שלב רביעי: נערבב כל כדור בצק עם הכוס פודינג שלו וניתן לכדורים לנוח עד להכפלת נפח. (כשעה)

שלב חמישי: נחלק את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג וניצור “נחשים” אותם נסובב יחדיו ליצירת בייגלה ב2 צבעים כמו בתמונה.

שלב שישי: לאחר יצירת כל צורות- מניחים על נייר אפייה ומחכים להתפחה שנייה (כ20 דקות). בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות

צורות

שלב אחרון: מברישים את המאפים בביצה (שימו מעט אבקת נס קפה בביצה) ואופים בחלקו התחתון של התנור עד שמזהיב (כ20 דקות)

בפנים

לאחר הוצאת המאפים ניתן ומומלץ להבריש בסירופ סוכר!

סירופ סוכר:

  • 2 כוסות סוכר
  • כוס מים
  • פרוסת לימון
  • מקל קינמון

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה חצי שעה לקבלת צבע עינברי.

שימו לב!!

  • ההכנה היא בהשגחת מבוגר בלבד!
  • את המאפים יש להבריש לאחר שהתקררו עם סירופ שהתקרר גם!
  • אפשר להכין צורות שונות לשחק עם הבצק

חופשה נעימה!

כותבת המתכון היא סיון מלול,

בעלת קבוצת האפייה “אפייה ובישול ברמה אחרת עם סיון מלול” 

 

 

אולי יעניין אותך