קיש קל להכנה מאת סיגל מירון

קיש הוא ארוחה בפני עצמה, לשבועות ולכל שאר ימות השנה

קיש-כותרת2
קיש הוא בעצם מאפה שהתחתית שלו עשויה מבצק פריך (מלוח, לא מתוק) שעליו יוצקים בלילה על בסיס גבינות וירק ואופים בתנור. ההתוצאה, מדהימה!
אפשר להכין קיש גדול (מרכזי) ולפרוס אותו או להכין קישים אישיים, לפי מה שאתם מעדיפים.
אני אוהבת לחסוך לעצמי את הכנת הבצק ולהשתמש בבצק קפוא שאף פעם לא מאכזב, קל לעבודה והטעם שלו מעולה.

קיש-חומרים

קיש-חומרים2

קיש-חומרים3

חומרים דרושים:

(מספיק ל- 2 קישים גדולים או לקיש גדול + 16 קטנים)

כיצד מכינים?

שלב א’: פותחים את הבצק ומכניסים לרינג גדול/כלים קטנים ומחזירים לקירור (או מקפיא) להתייצבות הבצק.

קיש-שלב-א

קיש-שלב-א1

שלב ב’: מכינים את המילוי, בקערה אחת מערבבים את כל החומרים מלבד הירק (עיקר הקיש)

קיש-שלב-ב

שלב ג’: מכינים את החלק השני של המילוי, הירק. חשוב לעשות לפחות חצי בישול לירק, אני הכנתי 3 מילויים שונים: מילוי פטריות, מילוי כרישה ומילוי 4 בצלים. מגוון האפשריות בקיש הן אינסופיות וניתן כל דבר שאוהבים, עקרון ההכנה הוא זהה, קוביות בטטה (לבשל קודם) ושמיר, תרד ושקדים, פלפלים קלויים וחציל קלוי ועוד.

מילוי פטריות, חתכתי 2 סוגי פטריות והקפצת בווק עם מעט מלח , פלפל וכמה עלי טימין

קיש-שלב-ג1

מילוי כרישה, חתכתי כרישה דק והקפצתי אותה עם מעט שמן זית, חמאה ויין לבן

קיש-שלב-ג

מילוי 4 הבצלים, בצל לבן, סגול, כרישה ובצל ירוק, הכל חתוך דק ומוקפץ בשמן זית

קיש-שלב-ג2

שלב ד’: אפייה קלה לבצק (אפייה עיוורת). כדי שהבצק יהיה מספיק אפוי, חשוב לתת לו אפייה קלה לפני שמניחים עליו את המילוי (הרטוב). לכן חשוב להניח את התבניות על נייר האפייה, לכסות בשקית קוקי ולהניח מעל השקית משקולת (שהבצק לא יתפח), אני השתמשתי בגרגירי חומוס יבשים. (מספיק 5 דקות אפייה)

קיש-שלב-ד2

קיש-שלב-ד1

קיש-שלב-ד

שלב ה’: מערבבים את 2 התערובות (הגבינות יחד עם הירק) ומוזגים מעל הבצק שאפינו קלות (כמובן להוציא את המשקולת מהבצק) ומחזירים לאפייה, לקישוט הקיש ניתן לשים פטריה מעל או חתיכת כרישה, תלוי במילוי הקיש. לקיש קטן יספיק כ- 20 דקות אפייה ואילו לגדול כ- 45 דקות על חום של 180 מעלות, תעקבו ותראו איך הקיש מתנפח ומזהיב.

קיש-שלב-ה2

קיש-שלב-ה3

קיש-שלב-ה

קיש-שלב-ה1

קיש-שלב-אחרון

קיש-שלב-אחרון1

שלב ו’: השלב הכי קשה, ההמתנה. כמו עוגה, אל תחתכו את הקיש כשהוא חם, תנו לו להתייצב ולהתקרר. מקסימום תחממו אחרי שוב (למרות שהוא טעים בטמפרטורת החדר).  אפשר לשמור כמעט שבוע במקרר (:

קיש-שלב-ו

קיש-שלב-ו2

חג שמח!

אולי יעניין אותך